POTREBNA JOJ JE POMOĆ: Marini spas treća operacija u Nemačkoj

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 07. 2020. u 13:06

JOŠ jedna operacija deli Marinu Bogosavljević (35) iz Lapova, da se vrati kući posle tri meseca lečenja u Nemačkoj.

ПОТРЕБНА ЈОЈ ЈЕ ПОМОЋ: Марини спас трећа операција у Немачкој

Foto privatna arhiva

U Univerzitetskoj klinici u Erlangenu, njoj su već uspešno urađene dve hirurške intervencije, a 1. avgusta predstoji joj i treća. Tada će joj lekari ugraditi trajni pejsmejker koji će da stimuliše njene fiziološke potrebe umesto nerava oštećenih usled lekarske greške tokom ginekološke operacije u KBC u Kragujevcu.

Da stigne do klinike u Nemačkoj, Marini su mnogo pomogli novčana pomoć Ministarstva zdravlja Srbije od 14.480 evra, jedna humanitarna fondacija, Udruženje za pomoć osobama s invaliditetom "Zora - Lapovo" i mnogobrojni građani koji su uplaćivali sredstva za operaciju posle pisanja "Novosti", i dalje uplaćuju... Ali, koliko će biti konačan iznos svih operacija, Marina će saznati tek posle treće operacije, kada joj klinika dostavi fakturu. Sada strahuje da li će imati dovoljno novca...

POMOĆ

ONI koji žele da pomognu Marini Bogosavljević, mogu to da učine na žiro-račun Komercijalne banke 205-9011005209107-02, na devizni SWIFT-BIC KOBBRSBG IBAN RS 35205903101991220015 ili na IBAN/ACCOUNT NUMBER: RS35205903101991220015.

- Verujem da će i ova operacija biti uspešna i da ću se brzo vratiti u Lapovo gde me nestrpljivo iščekuju suprug i troje dece, kojih sam se mnogo uželela - kaže Marina za "Novosti". - Ne mogu da opišem sreću koju sam osetila posle druge operacije, jer probni pejsmejker, koji menja moje oštećene nerve, radi. Osnovne fiziološke funkcije, koje obično prihvatamo "zdravo za gotovo", za mene su bile san.

Naša sagovornica kaže da su joj se čak vratile i emocije, pa je posle druge operacije dugo plakala.

Foto privatna arhiva

- Činilo mi se da sam tako odagnala gotovo tri godine koje sam zbog oštećenih nerava provela u bolovima, stavljanju katetara i klistiranju - priča Marina. - Ali, pomisao da će 10. avgusta, kada mi je termin za treću operaciju, sve biti rešeno, vraća mi snagu da izdržim sve nedaće. Snagu mi vraćaju i svi ljudi dobre volje koji su mi pomagali i bodrili me. Svima beskrajno hvala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas