PONOVO PROVOKACIJE IZ BUGARSKE: Smetaju im PVO manevri srpske i ruske vojske, vežbaju odgovor na zamišljeni napad iz Bugarske

Novosti online

19. 10. 2021. u 13:57

UČESNICI rusko-srpskih vojnih vežbi odrađivali su moguća dejstva kao odgovor na napad Bugarske ili druge zemlje NATO-a, saopštio je Atlantski savet Bugarske komentarišući vežbe koje se održavaju u srpskoj vazduhoplovnoj bazi Batajnica.

ПОНОВО ПРОВОКАЦИЈЕ ИЗ БУГАРСКЕ: Сметају им ПВО маневри српске и руске војске, вежбају одговор на замишљени напад из Бугарске

Foto: arhiva

-Najverovatnije je zamišljeni napad dolazio iz Bugarske ili druge zemlje NATO-a, navodi se u saopštenju Saveta na Fejsbuku.

Organizacija ističe da Srbija ne bi trebalo da očekuje napad iz Bugarske koja joj omogućava da koristi njenu teritoriju za isporuku naoružanja iz Rusije.

-Zašto očekuju napad iz Bugarske? Zar prave od nas budale? Ili nas odavno smatraju takvima? Zar Bugarska nije ista ona zemlja koja redovno propušta rusko oružje kroz svoj vazdušni prostor u pravcu Srbije?, pita Atlantski savet.

Foto: Printskrin

Podsećamo, ovo nije prvi put da Atlantski savet komentariše održavanje vojnih vežbi „Slovenski štit“. Organizacija je 2019. godine kritikovala bugarsko Ministarstv odbrane koje je dozvolilo prelazak ruskih sistema S-400 preko Bugarske. Kako su tada pretpostavili u organizaciji, Rusija bi mogla da planira stvaranje sopstvene vazduhoplovne baze u Srbiji.

Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su priveli kraju vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“, koje su prošle nedelje realizovane u Srbiji.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća