NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Objavljeni podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

07. 10. 2021. u 15:14

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je virusom u poslednja 24 sata zaraženo još 6. 978 osoba.

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Објављени подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Na virus korona testirano je 22.978 osoba.

Preminula je 51 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 282 pacijenta.

Premijerka Ana Brnabić objasnila je danas zašto korona propusnice nisu uvedene, iako je, kako kaže, sve spremno i mogu da se, što se tehničke spremnosti tiče, uvedu u roku od sat vremena.

- Kovid propusnice je nemoguće iskontrolisati, kao što je nemoguće iskontrolisati nošenje maski u zatvorenom prostoru. Kovid propusnice je još teže kontrolisati, jer masku vidimo ko nosi, a ko ne - objasnila je ona.

Takođe, premijerka je pozvala još jednom građane da se vakcinišu i iznela najnovije podatke o broju vakcinisanih u Srbiji.

- Ljudi, imamo vakcine, imamo ih dovoljno, četiri, uskoro će biti peta, hajde da se vakcinišemo. Trenutno imamo 2.907.688 osoba vakcinisanih, dakle 54 odsto vakcinisane punoletne populacije. Revakcinisano je 2.793.425 građana, što je 52 posto. Treću dozu primilo je 655.370 osoba, a to je 12 posto - istakla je premijerka.

- Situacija se stabilizovala, dva dana zaredom nemamo porast broja ljudi u bolnicama - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da se trenutno ne razmišlja o uvođenju novih zdravstvenih ustanova u kovid sistem i najavio je žustriju i agilniju kampanju vakcinacije u medijima.

Đerlek je za RTS rekao da je u bolnicama i dalje 90 odsto nevakcinisanih i istakao da u kovid bolnici u Batajnici 95,6 odsto pacijenata nije vakcinisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!