"PONOSIM SE OVIM GRADOM": Patrijarh Porfirije u Sremskim Karlovcima (FOTO)

Novosti online

16. 09. 2021. u 21:27

PATRIJARH Porfirije proveo je dan u Sremskim Karlovcima, drugom sedištu Patrijaraha srpskih.

ПОНОСИМ СЕ ОВИМ ГРАДОМ: Патријарх Порфирије у Сремским Карловцима (ФОТО)

Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

- Ponosim se ovim gradom, nastojanjem njegovih žitelja, pre svih vladike Vasilija, da vanvremenska lepota mesta, hramova i palata, obližnjih manastira, pejzaža bude ponovo saborno mesto naše Crkve i naše kulture - istakao je patrijarh Porfirije.

I današnji boravak u Karlovcima pripada mom ličnom nezaboravu: pomen Branku, susret sa prijateljem, zadužbinarom srpske poezije Nenadom Grujičićem, a najviše sa radoznalim i pametnim bogoslovima. Vratimo Karlovcima pravo mesto u životu naše Crkve i naroda - zaključio je on.

BONUS VIDEO - Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano je na dubini od 12 kilometara