KAKO ĆE ĐACI IĆI NA EKSKURZIJE? Ministar Ružić otkriva: I za putovanja će važiti model "semafora"

Novosti online

11. 09. 2021. u 20:52

MINISTAR prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić otkrio je koji su uslovi za održavanje ekskurzija i nastava u prirodi tokom pandemije.

КАКО ЋЕ ЂАЦИ ИЋИ НА ЕКСКУРЗИЈЕ? Министар Ружић открива: И за путовања ће важити модел семафора

Foto N. Živanović

On je istakao da sada za organizaciju ekskurzija i drugih putovanja važi model semafora, što u praksi znači da oni koji su u zelenoj zoni mogu da realizuju ova putovanja.

- Nastava u prirodi i ekskurzije sastavni su deo školskih programa, ali usled pandemije virusa nisu mogle da budu organizovane do pred kraj prošle školske godine. U junu se epidemiološka situacija poboljšala i dozvoljene su ekskurzije i nastava u prirodi u svim školama. Međutim, za sada, za organizaciju, ekskurzija i drugih putovanja, kao i za organizaciju školske godine važi model "semafora", što u praksi znači da oni koji su zelenoj zoni mogu da realizuju ova putovanja u zelenu zonu. Epidemiološka situacija se prati i odluke se donose u saradnji sa Kriznim štabom i drugim nadležnim zdravstvenim institucijama.

- Inače, kao i ranije pre epidemije zbog bezbednosti učenika predviđeno je da pre odlaska na ekskurziju i nastavu u prirodi svi učenici iz škola koje idu na putovanje moraju da obave zdravstveni pregled. Jedna od preventivnih mera, koja se i ranije primenjivala je da na putovanju bude prisutan i lekar koji brine o njima - rekao je Ružić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: 

NOVA ŠKOLSKA GODINA POČELA HIMNOM: Pogledajte kako su mladi Smederevci krenuli u nove uspehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna