MATIĆ O KOVID PROPUSNICAMA: Mora se napraviti razlika između odgovornih i nevakcinisanih građana

Tanjug

11. 08. 2021. u 16:43

TAKOZVANE kovid propusnice, kao dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu na korona virus, koje omogućavaju ulaz u muzeje, pozorišta, zatvorene delove restorana, zatvorene bazene, a koje su počele da uvode pojedine zemlje članice EU su korisne, ocenila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i dodala da je važno napraviti razliku između odgovornih i, kako je rekla, nevakcinisanih građana.

МАТИЋ О КОВИД ПРОПУСНИЦАМА: Мора се направити разлика између одговорних и невакцинисаних грађана

Foto Ministarstvo

Matić smatra da je krajnje vreme da, nakon vakcinacije i kampanje o vakcinaciji koje su imale sve zemlje EU, pa i Srbija, da se preko takozvanih zelenih propusnica objasni koliko je vakcinacija važna, a posebno je, kaže, u ovom trenutku prelomna za našu zemlju kada imamo 50 odsto vakcinisanih.

Ona za Tanjug ističe da je to način i da se napravi razlika između građana koji su se vakcinisali, obavili svoju dužnost i koji se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema svojoj okolini, u odnosu na one koji ne žele da se vakcinišu.

Kaže, sigurno postoje ljudi koji ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga, ali ima i onih koji, napominje, ne žele da se vakinišu iz ubeđenja.

Dodaje da to poštuje, ali da onda svi moraju snositi posledice svojih odluka i ponašanja.

- Vakcinacija je neophodna, jer život više ne može da stoji i čeka i EU je to uvidela i zbog toga se uvode ove propusnice, one su iznuđene, i to je jedini način da se omogući privredna aktivost i da se omogući da ove jeseni ne bude zatvaranja kao prošle.

Zaključila je da se ne može govoriti o vraćanju normalnom životu i normalnoj ekonomskoj, privrednoj, turističkoj i ugostiteljskoj aktivnosti, ukoliko ne bude bilo dovoljnog broja vakcinisanih, koja je važna za pobedu nad koronom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)