SVAĐA SRPSKIH TURISTA ZBOG LEŽALJKI NA PLAŽAMA U GRČKOJ: Povela se rasprava oko roditelja sa decom - usledila lavina komentara!

Novosti onlajn

02. 08. 2021. u 19:25

NA FEJSBUK grupi "Live from Greece" jedan post pokrenuo je lavinu komentara i prepirki.

СВАЂА СРПСКИХ ТУРИСТА ЗБОГ ЛЕЖАЉКИ НА ПЛАЖАМА У ГРЧКОЈ: Повела се расправа око родитеља са децом - уследила лавина коментара!

Ilustracija / Foto Depositphotos

- Mala preporuka starijim osobama koji idu na odmor: prepustite prve redove ležaljki na plaži porodicama sa malom decom, da bi roditelji mogli da paze na njih. Neshvatljivo mi je zašto mora da budete u prvom redu, dok neki tata ili mama mora da juri za malom decom po žeškom pesku iz 3-4 reda. Napomena: nije lično iskustvo u pitanju, imam sina od 12, li što se nagledah ovih dana prosto me je razočaralo. Budite manje sebični i ne mislite samo na sebe! - poručila je jedna članica ove grupe.

Foto: Printscreen/Facebook

Međutim, naišla je na negodovanje ostalih članova grupe.

- Pa sebičnije je tražiti da po vrelom pesku hoda neka bakica ili dekica nego zdrava i prava osoba u tridesetim i dete. Neki roditelji misle da su oni i njihova deca najbitnija na svetu i da ceo svet treba da im se prilagođava... Al zato bože sačuvaj da kažu svom detetu da prestane da urliče ili da baca pesak kako bi neko stariji mogao da odmori. Potpuno ste zaboravili na poštovanje prema starijima.

- Pa, prozivate druge za sebičnost, a to sto zahtevate od njih je vrhunac. Vaše sebičnosti. Svi da se pomere, sve da se razmakne i ustukne pred Vama i Vašom decom, ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko to uradio.

Foto: Printscreen/Facebook

- Svašta! Najbolje sve nas bez male dece poslati na pusto ostrvo da bi vi mogli da uživate i bahatite se sa svojom dečicom. Čast izuzecima, ali većina bi prvo mogla da povede racuna o ponašanju te dece na plaži, kad ih već nisu vaspitali!

- Izvinite ali uopšte se ne slažem sa Vama! Svako pravi decu sebi, a ne meni, Peri, Lazi ili Žiki, i neka shodno tome preuzme odgovornost i obaveze. Nećemo valjda svi na plaži da budemo podređeni Vama i Vašoj deci...

Ima ipak i onih koji podržavaju ovakav stav.

- Po meni je konstacija sasvim u redu, moj suprug i ja smo uvek ostavljali ležaljke u prvo redu maloj deci jer tu su im roditelji najbliži. Ništa lepše od zadnjeg reda pomeraš se po hladovini koliko hoćeš, imaš svoj mir, nema gužve jer svi se guraju u prve redove uživanje. Ja sam baba i možete da se ne slažete sa mnom koliko hoćete, ali i moja su deca nekad bila mala i volela sam prvi red jer tu mi je sve bilo pod kontrolom - napisala je jedna članica.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet