POSAO DOBILO 66 MEDICINARA: Na VMA u Beogradu juče obeležene 182 godine rada vojne sanitetske službe

D. B. M.

30. 07. 2021. u 19:29

VOJNO zdravstvo ojačano je za 66 novozaposlenih. Rešenja o prijemu u stalni radni odnos uručio im je ministar odbrane Nebojša Stefanović na svečanosti povodom 182 godine od osnivanja vojne sanitetske službe.

ПОСАО ДОБИЛО 66 МЕДИЦИНАРА: На ВМА у Београду јуче обележене 182 године рада војне санитетске службе

Foto MOD

Čestitajući im praznik, ministar Stefanović je zahvalio svim pripadnicima vojnog zdravstva na požrtvovanom radu u prethodnoj godini.

- Sistem vojnog zdravstva izbrisao je granice šta je moguće, a šta je nemoguće - rekao je Stefanović.

- Uspeli ste da odgovorite na sve izazove i na one koji su bili tradicionalni i na potpuno novi koji je zahvatio ceo svet. Efikasnim i požrtvovanim radom, uz ogromno odricanje i rizik, pokazali ste da ste istinski heroji.

Ministar je naglasio da je izuzetno ponosan zbog novih zaposlenih i podsetio da je u poslednjih devet meseci primljeno više od 360 ljudi: lekara, medicinskih tehničara, hemijskih, radioloških i laboratorijskih tehničara, fizioterapeuta i nemedicinskog osoblja.

- Država iskreno ceni rad svih pripadnika vojnog zdravstva - kazao je Stefanović.

- Ostali ste uz svoju državu da se borite za zdravlje ljudi i niste razmišljali uvek samo o sebi. Borićemo se da imate bolje plate, više opreme i tehnike, bolje uslove rada.

Za Dan sanitetske službe određen je 30. jul 1839. godine, kada je za štabnog doktora u Glavnom vojnom štabu postavljen doktor Emerih Lindenmajer.

- Ta služba, tokom celog postojanja, rukovodila s najhumanijom od svih zapovesti: pomozi bližnjem svom - rekao je pukovnik Radivoje Anđelković, zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo.

VELIKO ISKUSTVO I ŠANSA

ZA medicinskog tehničara Marjana Salijevića rešenje o prijemu u stalni radni odnos je, kako kaže, velika šansa.

- Presrećan sam što ću raditi u ozbiljnoj zdravstvenoj ustanovi - rekao je Salijević, koji je prethodne tri godine radio na VMA kao medicinski tehničar, odnosno vojnik po ugovoru.

- Prve dve godine bio sam na opštoj hirurgiji, a poslednjih godinu i po u kovid-centru VMC "Karaburma", gde sam stekao veliko iskustvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma