POJAČAN SAOBRAĆAJ NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Situacija se menja iz časa u čas, ako planirate putovanje, ovo morate znati

Novosti online

04. 07. 2021. u 09:17

LETO i sezona godišnjih odmora doneli su i prvi talas tranzitnih turista iz Zapadne Evrope i pojačan saobraćaj na graničnim prelazima, pa se tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

ПОЈАЧАН САОБРАЋАЈ НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА: Ситуација се мења из часа у час, ако планирате путовање, ово морате знати

Foto: Printskrin

Jutros se na graničnim prelazima uglavnom čekalo oko sat vremena, a na izlazak iz Srbije na Gradini oko dva sata.

Situacija na graničnom prelazu Preševu se menja iz časa iz čas pošto vozila pristižu u naletima.

Pre sat vremena bilo je znatno manje automobila, a sada vozila na izlazak iz zemlje čekaju u četiri kolone. Čeka se oko 45 minuta.

Na ulasku u Srbiju čeka se oko 30 minuta. Najviše je srpskih turista, ali i stranaca koji se vraćaju iz Grčke, a ima i Makedonaca koji idu na vakcinaciju u Vranje.

Gužve se očekuju do kraja dana, pa se vozačima savetuje da koriste alternativni prelaz - Prohor Pčinjski, na kojem nema gužve.

Važno je i da turisti pre puta obrate pažnju šta im je potrebno za ulazak u Grčku, pošto je u subotu bilo neprijatnih situacija i neki putnici su morali da se vrate u Srbiju da bi uradili pi-si-ar test.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema gužve. Rano jutros bilo je nešto više automobila na prelazu Gostun, pa se na izlazak iz zemlje čekalo oko sat vremena.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...