NEVEROVATNE FOTOGRAFIJE NEVREMENA: Grad u Negotinu pravio rupe na krovovima, mnoga domaćinstva bez struje (FOTO)

S.M.J.

01. 07. 2021. u 18:53

SELO Rečka kod Negotina pogodilo je nevreme praćeno gradom i jakim pljuskom. Grad veličine oraha intenzivno je čitavih 20 minuta padao na celom ovom području nanevši velike štete usevima, na više od 100 hektara površine.

НЕВЕРОВАТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ НЕВРЕМЕНА: Град у Неготину правио рупе на крововима, многа домаћинства без струје (ФОТО)

Foto: Facebook

Stradale su povrtarske kulture, ali i čitavi zasadi vinograda, kukuruz, pa čak i krovovi i plastenici, čija je folija, iako otporna na udare, popustila pod teretom leda iz gradonosnih oblaka. Meštani sumnjaju da protivgradna zaštita u njihovom rejonu uopšte nije dejstvovala, jer veruju da bi u protivnom štete bile daleko manje.

Kažu da će mnoga domaćinstva koja su se ove godine uzdala u bogat povrtarski rod, a naročito u lubenice i grožđe, zbog današnjeg nevremena, ostati i bez prinosa i bez prihoda.

Grad, veličine klikera i oraha pričinio je znatne štete i poljoprivrednim proizvođačima u selu Sikole kod Negotina, čije će posledice tek biti utvrđene. I ovo selo su pogodile velike količine padavina iz gradonosnih oblaka.

Zbog nevremena, jake kiše i olujnog vetra negotinska sela Bukovče i Kobišnica su zbog pucanja izolatora duže od sat vremena bila bez električne energije, a struju trenutno nemaju domaćinstva u timočkim selima ove opštine.

Jak vetar oborio je stoletno drvo topole i zaustavilo saobraćaj na putu Rogljevo - Braćevac kod fudbalskog igrališta u Rajcu. Očekuje se da drvo uskoro bude uklonjeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)