IZNAJMLjIVANjE zgrade Starog dvora za svečanu projekciju švedske ambasade izavalo je mnogo polemika. Iako ova usluga nije bila naplaćena, praksa je da se prostorije Skupštine grada mogu iznajmiti i da od toga gradska uprava prihoduje. Najskuplje je zakupiti svečanu prostoriju u prizemlju u Starom dvoru. Cena do tri sata korišćenja iznosi 223.316 dinara.

Cenovnikom koji je nedavno dopunjen, a počinje da važi 1. januara, predviđene su nove cene za usluge koje organizaciona jedinica gradske uprave pruža trećim licima. Tako, na primer, za veliku salu na trećem spratu i svečanu salu zainteresovani da obeleže neku svečanost ili održe sastanak, moraju da plate od 107.372 do 171.797 dinara.

U crvenom salonu takođe mogu da borave gosti, da organizuju događaje ili ga iznajme za druge potrebe za 64.423 dinara, takođe do tri sata. I žuti salon se iznajmljuje za istu cenu, dok se u Klubu odbornika može boraviti za 107.372 dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Da li ste spremni za "najluđu noć"? Cena - prava sitnica! Doček od 20 do čak 1.000 evra!

Boravak u svečanom holu plaća se kao i zakup žutog i crvenog salona. I veliku salu za sednice u zgradi u 27. marta moguće je rentirati za 17.180 dinara.

Osim prihoda od iznajmljivanja prostorija, gradska uprava za treća lica pruža i usluge izrade metodologije za statistička istraživanja, po času 1.300 dinara.

- Grad svoje sale može da ustupa drugima samo ukoliko se ne ometaju funkcionisanje i plan rada - stoji u odluci.


IZLAZAK MATIČARA

CENOVNIKOM usluga organizacionih jedinica gradske uprave regulisana je i nova cena za izlazak matičara na teren, odnosno za venčanja van zgrada opština. Beograđani koji žele da sudbonosno "da" izgovore u restoranu ili na nekom drugom mestu moraće da izdvoje 13.071 dinar.