Snabdevanje restorana i radnji ubuduće od 20 do 7 ujutru, kazne i za dostavljače, i one kojima se dostavlja roba. Evo od kada važi nova odluka

L. Đ. TALEVSKI

07. 11. 2019. u 11:22

Снабдевање ресторана и радњи убудуће од 20 до 7 ујутру, казне и за достављаче, и оне којима се доставља роба. Ево од када важи нова одлука

Ilustracija / Foto M.Anđela

U Beogradu će ubuduće snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

OD 1. decembra život na prestoničkim ulicama postaće znatno drugačiji. Prema najavi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, snabdevanje restorana, prodavnica i ostalih objekata koji pružaju usluge takve vrste moći će da se obavlja samo između 20.00 uveče i 7.00. Trgovci i snabdevači u četvrtak nisu odgovarali na pitanja "Novosti" u vezi sa ovom najavom. Ali sasvim je sigurno da će primena ove odluke izazvati pravi "zemljotres" jer iziskuje velike promene u načinu poslovanja.

Prema Vesićevim rečima, izmenom režima saobraćaja teretnih vozila za snabdevanje na teritoriji Beograda reaguje se na mnogobrojne pritužbe građana u vezi sa dostavnim vozilima koja tokom čitavog dana blokiraju saobraćaj u gradu.


PROČITAJTE JOŠ: Rekonstrukcija dela Kalemegdana: Vidin-kapija za budućnost

- Tamo gde se dostava za radnje obavlja sa javne površine, ona će biti dozvoljena samo između 20.00 i 7.00, što se ne odnosi na one koji imaju svoje dvorište ili svoje parking-mesto. Dostava mora biti završena do 7.00 ujutro i nakon tog vremena biće kažnjeno svako dostavno vozilo, kao i onaj kome se roba dostavlja. Na taj način ćemo uvesti red u gradu i red u parkiranje tih vozila, a istovremeno osloboditi žutu traku i delove saobraćajnica koje su zakrčene dostavnim vozilima. Rok do 1. decembra ostavljen je kako bismo dali mogućnost trgovinskim lancima da se pripreme i organizuju - rekao je Vesić.

Na društvenim mrežama već se pokrenula lavina komentara, a mišljenja su podeljena. Dok jedni smatraju da je ovo dobra odluka, zato što će se smanjiti gužva u gradu, drugi ističu kako će ih sada buditi buka kamiona i automobila koji će u ranim jutarnjim časovima da vrše isporuku.

Pitanje je kako će trgovci i snabdevači uspeti da se usklade sa novim propisanim terminima za isporuku, zato što će problem predstavljati to što će firme morati da menjaju radno vreme svojih zaposlenih.


USKORO ODLUKE KOJE TREBA DA DOPRINESU EFIKASNIJEM FUNKCIONISANjU SAOBRAĆAJA

STROŽE PROTIV ZAUSTAVLjANjA U DESNOJ TRACI

KOMUNALNI milicionari od 1. decembra striktno će kažnjavati vozače koji zaustavljaju svoje automobile u desnoj kolovoznoj traci sa sva četiri upaljena migavca. Najavljeno je i da će početkom sledeće godine Grad početi da radi i na donošenju novih odluka koje treba da doprinesu bržem i efikasnijem funkcionisanju saobraćaja. Novi propisi će se pre svega ticati bahatog parkiranja i zloupotrebe žute trake.


PROČITAJTE JOŠ: Banjička pijaca prva u rukama supermarketa: Grad u pregovorima s trgovinskim lancima oko preuzimanja zelenih tržnica

- Siguran sam da će saobraćaj u Beogradu biti brži za 10 do 20 odsto kada se bude rešio problem bahatih vozača koji zauzmu traku, uključe četiri migavca i misle da mogu da rade šta hoće - istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Odlukom o komunalnom redu propisana je novčana kazna od 5.000 dinara ako se zaustavljanjem, parkiranjem i ostavljanjem vozila ometa korišćenje ulice, odnosno onemogućava odvijanje saobraćaja. Da li će se visina propisanih kazni menjati, za sada nije poznato. Od početka godine nadležni iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije zbog zaustavljanja u desnoj traci napisali su skoro 7.000 prekršajnih naloga i uklonili oko 300 nepropisno ostavljenih vozila. Najviše kazni nesavesnim vozačima izadato je u Bulevaru Zorana Đinđića, i to 2.149, dok je najviše vozila uklonjeno u Bulevaru kralja Aleksandra, ukupno 251. (J. D.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Coa

07.11.2019. 11:35

I onda dok istovaras robu u 4h ujutru i lupas paletama,viljuskarem razbudis ceo komsiluk i onda ti sidje neka budala sa postoljem i preti.....

VEKI

07.11.2019. 11:51

Zbogom pameti i razumu. I ono malo mira u toku noći kad utihnu ulice odlazi u zaborav. Sad nas čeka buka od kamiona i noću, da bi neko preko dana mogao da prođe kolima. Gužve u saobraćaju su posledica lošeg GSP-a i nedostatak prevoza na pojedinim linijama, gde ih uopšte i nema pa ljudi moraju kolima na posao, Takođe, velika je i prekomerna koncentracija i taksista i drugih putničkih vozila.

milos

07.11.2019. 15:52

@VEKI - Guzve u saobracaju su posledica ogromnog broja privatnih automobila . Da se poveca broj vozila GSPa dvostruko to nece poboljsati javni prevoz , jer ta vozila nemaju kuda da prodju .

Srpski srbin

07.11.2019. 11:59

Bravo, ovo treba primeniti u svim vecim gradovima. Neocekivano izuzetan potez Vesića, svaka čast za ovo rešenhe (ali samo za ovo) !!

Pera

07.11.2019. 12:08

E sad ce morati da povecaju plate vozacima kamiona zato sto ce morati raditi u tri smene.

Alex

07.11.2019. 12:12

Prvo su zabolii stubice tako da niko ne moze da stane sa strane da nesto utovari ili istovari, sada ce da ih nateraju da rade nocu. Resenja sve gluja od glupljih!

deda

07.11.2019. 12:16

prvo da ciscenje ulica,praznjenje kontejnera itd. ogranicite od 10-14h jer oni su najgori krenu sa radom u sred jutarnjeg spica.

Рашо

07.11.2019. 12:23

Добра замисао али да видимо шта ће од тога да буде?

GOLMAN IZ GOLOBOKA

07.11.2019. 12:30

U Nemackoj je to odavno samo nisam siguran dali se vreme bas poklapa ali nebitno. Ja kao snabdevac imam kljuc od prodavnice i trazenu robu dostavim cak i sveze meso. Nista nesme da zafali, izgradjeno poverenje sto kod nas taj sablon mislim da nece bas da funkcionise.

Vlajko

07.11.2019. 13:00

Tako je bilo sedamdesetih i osamdesetih u centru Beograda. Knez Mihailova iako nije bila pešačka zona nije se snabdevala preko dana.

Jeste

09.11.2019. 12:11

@Vlajko - al' od tada i zaposleni u gradskoj čistoći postadoše gospoda, koja radi samo tokom dana...

Zaboravljeno koferče

07.11.2019. 14:11

A jel time prestaju da važe dozvole koje imaju prevoznici da dostavljaju van određenog vremena? Pitam jel vidim da svi zalepe na šajbnu rešenje koje im izdao grad i teraju kad i gde ih volja.

Žiksi

09.11.2019. 11:30

@Pitanje - Lepo, ustane gazda otvori, istovari,ili plati radnika za noćnu smenu a prodavac dodje bez većih gužvi...kao što rade u normalnoj Evropi.

Duska

07.11.2019. 17:55

Ja mislim da bi vozila Gradske cistoce MORALA sakupljat smece nocu i najdalje do 8 ujutru,kao sto se radi svuda u svetu. Kako tek oni zakrcuju i ometaju saobracaj, a da propratne "mirise" i ne spominjem :(...........Neka malo gradski oci razmisle i o tome

alx

07.11.2019. 18:59

Ono malo radnji i stanara koji su ostali u centru ce da se iseli, preselice se u trzne centre koji imaju parking za dostavu. Namestaj i ostalo ce vam dovoziti u 2 ujutro pa mozete pomoci nosacima da istovare kod komsije ako zelite da spavate , Online porucenu hranu za slavu ocekujte posle 2 tad je mirno nocu , Brza posta posiljke od 22:30 do 2:30 , dostava gotove hrane ce biti zbirno za ceo ulaz da se optimizuje vreme zvakanja u ulazu...divna ideja

veselnik

07.11.2019. 19:28

"..takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam ujutru, a ne između 9 i 14 sati kao što je sada slučaj"..." jer su to mnogi zloupotrebljavali"! Znači kad nisi sposoban da SPROVODIŠ propis, ti ga promeniš? A šta ako ni to ne bude poštovano - neki novi propis?

Nebojša

08.11.2019. 19:34

Tako je svuda u normalnom svetu, samo sto ulazak u pesacke zone ide posle ponoci i iskljucivo elektromobilima jer buka nije dopustena.Ovo treba uvesti u celoj Srbiji

Žiksi

09.11.2019. 11:35

Hvala Bogu da u Srbiji ide nešto na bolje..čitao sam i za uvodjenje Nedelje kao neradan dan, sad i ovo..bližimo se EU sistemu vrednosti..bravoo !

Ivana

01.12.2019. 11:39

Super sto su uveli novu uredbu!Samo me interesuje kada ce uvesti novu uredbu za bahatu "gospodu" koja redovno svojim besnim automobilima zakrle zakrče saobraćaj tako sto ukljuce sva četiri žmigavca i sednu u kafić, mirno piju kafu ili sta već.Osam sati sam svakodnevno u centru i vidim šta se dešava. Samo me interesuje da li postoji uredba i za takve????