DEVETOSPRATNICA koja se mesecima gradi u Ulici kneza Višeslava na Vidikovcu, biće srušena! Ovu odluku doneo je Grad, nakon što je građevinska inspekcija podnela krivične prijave nadležnom Tužilaštvu, zbog osnovane sumnje da je investitor gradio bez građevinske dozvole. Treće Osnovno javno tužilaštvo osudilo je i bahatog investitora iz zemunske Gornjogradske ulice na šest meseci uslovne kazne zbog bespravnog podizanja objekta, o čemu su "Novosti" pisale pre dva dana.


Skoro godinu dana od početka "sumnjive" gradnje prekoputa naselja Cerak Vinogradi, stambeni objekat koji je iz dana u dan postajao sve viši, i čije je postojanje počelo da uznemirava žitelje ovog dela Rakovice, biće sravnjen sa zemljom. Ispostavilo se da je do devetog sprata investitor stigao bez dozvole, i da su sumnje prvih komšija novoizgrađene zgrade - tačne. I "Novosti" su se u nekoliko navrata uverile da informativna tabla nije očigledna. Kako smo nezvanično saznali, inspektori su čak sedam puta zatvarali gradilište, ali ni to nije sprečavalo investitora da posao nastavi i "naniže" spratove na soliteru.


- Građevinska inspekcija podnela je krivične prijave nadležnom tužilaštvu, zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo građenja bez građevinske dozvole - potvrdili su nam iz Sekretarijata za inspekcijske poslove. - Dalji postupak po krivičnoj prijavi sprovodi nadležno Tužilaštvo, a građevinska inspekcija obavestiće organe ukoliko konstatuje da je investitor nastavio izvođenje radova.


Kako su rekli iz Sekretarijata, doneto je Rešenje o uklanjanju i Rešenje o izvršenju, a ukoliko investitor ne postupi po navedenim aktima i ne sruši zgradu u Kneza Višeslava, to će biti učinjeno preko izabranog pravnog lica ili preduzetnika, na teret izvršenika.


PROČITAJTE I: Zemun: Zidaju i preko trake!


Zbog gradnje nelegalnog objekta u Gornjogradskoj 7A u Zemunu, o kom je naš list pisao pre dva dana, na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci i novčanu od 200.000 dinara, osuđen je investitor Jah Čočaj. Građevinska inspekcija je nekoliko puta zatvarala sporno gradilište, ali je investitor, uprkos tome, nastavio da zida.


Kako smo saznali, dozvolu je dobio za rekonstrukciju postojećeg objekta, u kom se nalazila pekara porodice Čočaj. Umesto toga, lokal je srušen, i počela je izgradnja novog, koji je bespravno stigao do druge etaže. Kako su se reporteri "Novosti" uverili, traka za zabranu građevinskih radova je postavljena, radnika nema, a objekat će, po svemu sudeći, biti srušen o trošku investitora ili Grada.


OŠTEĆENI STANARI?

KAKO smo nezvanično saznali od stanara na Vidikovcu, nove komšije već su uložile u stanove u izgradnji u Kneza Višeslava na broju 53. Prema rečima naših sagovornika, kvadrati su prodavani za po 800 evra.