Pinosava dobija 18 golf terena na više od 63 hektara

Tanjug

09. 09. 2019. u 17:10

Moguća je i realizacija pomoćnih sportskih sadržaja i pratećih komercijalnih delatnosti za trgovinu i ugostiteljstvo

Пиносава добија 18 голф терена на више од 63 хектара

Depositphotos

Na više od 63 hektara u naselju Pinosava kod Beograda, planira se izgradnja 18 golf terena i otvorenih vežbališta na travi i pesku.

Za treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa, ali i za rekreativne aktivnosti u ovom naselju u planu je i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa sa otvorenim terenima za košarku, odbojku, rukomet, zatvorenim i otvorenim bazenima, spa i velnes centrom, teretanom...

Sve ovo, piše portal eKapija, predviđeno je Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekreterijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda, danas stavio na javni uvid a koji će sve do 23. septembra biti dostupan zainteresovanim građanima.

PROČITAJTE JOŠ -VANDALI UPROPASTILI IGRALIŠTE: Sprave namazali tovatnom mašću

Kako navode, u planu urađenom u Urbanističkom zavodu Beograda, sportsko-rekreativni kompleks obuhvatiće površinu oko 10 hektara, a pored navedenog, predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona, čak i akva parka.

Dodatno, navode, moguća je i realizacija pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionice sa tuševima, ostave za sportsku opremu, sportska ambulanta, sportski klubovi...) i pratećih komercijalnih delatnosti za trgovinu i ugostiteljstvo.

U okviru otvorenih golf terena pored planiranih pomoćnih sportskih sadržaja, prema planu, nalaziće se i objekti pratecih komercijalnih delatnosti - golf klub, prodaja suvenira i golf opreme, ugostiteljstvo.

Depositphotos


Inače, planom je obuhvaćen deo teritorije gradske opštine Voždovac, katastarske opštine Pinosava, uz Ulicu Nova 4 (Sečanjska) i Ulicu Avalska, kao i deo katastarske opštine Beli potok koji se nalazi u zoni planirane saobraćajne petlje Avala (Ripanj).

Pristup planiranom sportsko-rekreativnom kompleksu planira se preko Avalske ulice, a pristup otvorenim golf terenima i zoni stanovanja planira se preko Ulice Nova 4 (Sečanjska).

Ukupna površina obuhvaćena planom iznosi oko 78,8 hektara a konačna granica utvrdiće se u fazi izrade i verifikacije Nacrta plana.

Depositphotos


Odluku za realizaciju golf terena i ostalih sportskih sadržaja na zemljištu koje je većim delom u javnoj svojini Grada Beograda i za koje postoji interesovanje investitora, donela je Skupština grada Beograda na sednici održanoj u junu 2018.godine, na inicijativu Direkcije za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

VeKo

09.09.2019. 18:02

Podelite tih 63 hektara sirotinji da žive od toga. Kome ja samo ovakva glupost pala na pamet. Čuj golf tereni.

Generacijama Beograđanin

10.09.2019. 17:29

@VeKo - Naravno Vesiću- on je kao klinja u svom selu, verovatno, igrao čobansku igru klis. Toga se potsetio pa mu sinulo da na trošak građana naprvi terene za -golf. Kako beše ono od Jovana Sterije Popovića -pokondirena tikva? Tako i mi. Samo nam još gof fali a u BG đubreta, oronulih fasada, propalih podzemnih prolaza, itd. na sve strane!

Sismis

09.09.2019. 18:29

Bolje za tu povrsinu da ste posadili neko tvrdo drvo. Bitne su sume, reke, priroda... a ne golf tereni. Ameri mogu da glume budale, jer im je drzava ogromna, a nasa je ograničena i bitno je da se cuva.

Sober

09.09.2019. 18:56

pre ce biti da je jedan teren sa "18 rupa" kako bi se reklo medju onoma koji bar razumeju ovaj sport

Miki-Zg

09.09.2019. 19:05

Ova komentari iz 19. vijeka .Danas golf je svjetski sport platežno bogatih ljudi ,osvježenje u turizmu ,ako se ovo ostvari veliko bravo za Grad BG .!