DOMU zdravlja "Dr Sima Milošević" na Čukarici novcem iz gradskog budžeta kupljena su dva moderna ultrazvučna aparata. Tim povodom ovu zdravstvenu ustanovu posetio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević sa saradnicima i istakao da je ova zdravstvena institucija izuzetno značajna, budući da se tu leči oko 200.000 pacijenata i njegove službe pokrivaju teritoriju od Banovog brda, preko Žarkova, Železnika, Umke, do Moštanice i Belih voda.

- Mi smo ove godine izdvojili 22 miliona dinara za rekonstrukciju zdravstvenih stanica koje pripadaju ovom domu zdravlja, kao i za nabavku medicinske opreme. Sa dva nova ultrazvučna aparata uspeli smo da uspostavimo sistem dijagnostike na visokom nivou, što je izuzetno važno, a sa druge strane pacijenti će imati mnogo jednostavniji pristup specijalističkim uslugama, uz smanjenje liste čekanja u kliničko-bolničkim centrima - kazao je Nikodijević. On je naglasio da Grad Beograd do kraja godine planira da zdravstvenim stanicama kupi još šest rendgen aparata i sedam ultrazvučnih.

Pročitajte još: Radojičić: Šest rendgen aparata za domove zdravlja u Beogradu

- U toku su i drugi radovi u okviru Doma zdravlja "Dr Sima Milošević", pa će tako uskoro biti završena rekonstrukcija krova u zdravstvenoj stanici na Umci, završeni su radovi u Sremčici i nabavljena sanitetska vozila za zdravstvene stanice - rekao je Nikodijević.

SREĐIVANjE OBJEKATA U ŽARKOVU I ŽELEZNIKU

VRŠILAC dužnosti direktora Doma zdravlja "Dr Sima Milošević" dr Nenad Bjelica naglasio je da je ova zdravstvena institucija time stekla mogućnost da sugrađanima pruži novu uslugu.

- Služba radiologije nikada nije imala svoj ultrazvučni aparat, a sada imamo nezavisan rad internističke i radiološke službe, gde svaka ima svoj aparat, što je naročito značajno u hitnim situacijama. Sledi nam uređivanje objekta u Žarkovu, koji ima 70.000 pacijenata, i potom objekat u Železniku, u kome ćemo rešiti problem sa grejanjem - kazao je Bjelica.