Raskrsnice u roku, ostatak će kasniti?

S. B. MILOŠEVIĆ

13. 08. 2019. u 13:00

Раскрснице у року, остатак ће каснити?

Foto Nikola Skenderija

Termini za završetak radova od Ruzveltove do Kalemegdana verovatno će biti izmenjeni

RASKRSNICA ulica Starine Novaka, Kraljice Marije i 27. marta uskoro će biti završena i u narednih nekoliko dana puštena za saobraćaj. Gradski urbanista Marko Stojčić kaže za "Novosti" da će raskršća biti završena u dogovorenom roku, ali je neizvesno da li će i deo od Ruzveltove do Takovske biti do tada završen.

PROČITAJTE JOŠ - Primena novog Statuta: Pakuju se predmeti za legalizaciju, sa novim zahtevima u - katastar

Uprkos visokim temperaturama, na gradilištu duž ulica Kraljice Marije, 27. marta i Džordža Vašingtona, radnici i mehanizacija nisu stajali. Putari su juče postavljali šine ispred zgrade gradske uprave i povezivali ih postojećim. To znači da će do kraja nedelje ova raskrsnica u potpunost biti završena i prohodna za saobraćaj. To će umnogome smanjiti gužve u ovom delu grada. Šine se postavljaju i na ukrštanju sa Bulevarom despota Stefana. Osim jedne trake kojom se kreću vozila u pravcu Pančevačkog mosta, vozačima problem prave i pešaci koji ovuda zaobilaze gradilište. Zato dodatno moraju da uspore i budu na oprezu. Raskrsnicu sa Takovskom putari još nisu počeli da rekonstuišu.

- Radovi teku odlično, ako se u obzir uzmu izuzetno teški uslovi u kojima se odvijaju - istakao je juče glavni gradski urbanista Marko Stojčić, koji je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem obišao radnike. - Obim radova je daleko veći od onoga što je projektom bilo predviđeno. Tek nakon što su napravljeni široki otkopi utvrđeno je da postoji mnogo kvarova koji su morali da budu otklonjeni. Apelujem na građane da imaju razumevanja za situaciju u kojoj smo se našli. Veoma je važno da radovi budu urađeni kvalitetno kako bismo u narednih nekoliko decenija bili "mirni" po pitanju ovog dela grada. O novim rokovima, Sekretarijat za investicije bi trebalo da se izjasni narednih dana, kada ćemo imati mnogo jasniju situaciju.

Ugao 27. marta i Starine Novaka

TRI FAZE

PREMA planu obnove, radovi su bili podeljeni u tri faze. Prava je od Ruzveltove do Takovske koja je trebalo da traje 65 dana, za koju su nadležni rekli da će biti gotova do početka školske godine. Druga deonica, od Takovske do Francuske trebalo bi da taraje 70 dana, a treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana. Rok za završetak kompletne rekonstrukcije je 20. decembar. Ipak, zbog radova koji nisu bili predviđeni projektom, odlaganja su moguća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dend

13.08.2019. 16:23

Ovakvi radovi na frekvetnim ulicama kao i rasksnicama se rade 24 časa i završavaju se, većinom i pre roka, u dobro organizovanom gradu !Ovde se sve radi na maltretiranju građana sa kojekakvim izgovorima da bi se divili novom "uspehu" gradske vlasti !Apsolutno se priča ponavlja kao i sa radovima na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra samo je bila druga vlast !Jadni građani ?

Гојко

13.08.2019. 20:33

@Dend - Kakve veze ima bilo koja vlast sa time što neki izvođač radova kasni sa ugovorenim rokom završetka istih.Daj objasni nam / važi i za prošle i buduće gradske vlasti /.Misliš da je to tako lako uzeti sa čiviluka drugog izvođača i ekspresno završiti,preko noći ,radove...

Goran

13.08.2019. 18:19

Skoro smo imali priliku da vidimo kako to rade Berlin, Pariz i druge metropole. Zatvara se deo ulice tako da saobracaj moze da se odvija i dalje. Pesacki prostor je nedirnut i obezbedjen, normalno rade prodavnice nema razbacane zemlje i prasine na sve strane i generalno nehigijenskih uslova, posebno u centru grada. I sve se zavrsava u roku ili se placaju ogromne kazne, raskidaju ugovori i naplacuje ogromna steta iz koje se odmah angazuje drugi izvodjac da hitno zavrsi radove.

Miki

14.08.2019. 17:32

U vesti se kaže "Radovi teku odlično, ako se u obzir uzmu izuzetno teški uslovi u kojima se odvijaju".Kakvi su to izuzetno teški uslovi? Leti vrućina, zimi hladno? Pa svaka građevinska firma koja je konkurisala za posao obnove tih ulica znala je da će leti biti vruće (i to ne celog leta!), a zimi hladno. Kakve sad izuzetno teške uslove pminju? Evo na dve zgrade koje gledam sa svog prozora, koje podiže privatni investitor, majstori rade i kad je vruće.