USVOJENO: Pet puta veće kazne za bahate vozače koji naprave ove prekršaje

Agencije

16. 05. 2019. u 13:37

УСВОЈЕНО: Пет пута веће казне за бахате возаче који направе ове прекршаје

Foto N. Fifić

Skupština Beograda je usvojila odluku prema kojoj će vozači koji parkiraju na tramvajskim šinama i pešačkom prelazu plaćati kaznu od 25.000 dinara

SEDNICA Skupštine grada Beograda, na kojoj je usvojena i izmena odluke o komunalnom redu koja će omogućiti da bahati vozači plaćaju kaznu pet puta veću nego što je do sada bio slučaj, završena je danas oko 16 sati.

Prema toj izmeni, vozači koji se parkiraju na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama plaćaće kaznu od 25.000 dinara.

Ranije je Vesić novinarima u pauzi sednice Gradske skupštine rekao da će toliku kaznu plaćati i vozači koji parkiraju u pešačkim zonama i u parkovima, navodeći da je to sadržaj odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu.

"Nadam se da će takva kazna odvratiti bahate vozače od toga, čega je u Beogradu dosta", rekao je Vesić, navodeći da se to naročito odnosi na parkiranje na tramvajskim šinama i pešačkim prelazima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

analizator

16.05.2019. 14:15

I šta ? Opet će na šine da parkiraju oni za koje zakon ne važi. I opet tramvaji neće moći da prođu. I šta ? Povećaćete kazne pet puta na 125.000. I šta ? Sve isto kao sa brzinom, alkoholom, pojasevima, telefonom... A partija sve veća i sve više onih za koje zakon ne važi...

Niko

16.05.2019. 14:32

Kazna mora da bude srazmerna plati coveka.. Nije isto za mene obicnog radnika sa jugom 25000 i nekog bogatasa sa novim audijem rs6... On moze svaki dan da placa po nekoliko puta

Meda

16.05.2019. 22:54

Ne možete represijom sve rešiti, zapravo ne možete ništa. Šta ste dobili sa istom do sad ? Što je neko rekao onom ko vozi auto od 100000 EUR tih 25000 nije ništa. Morate otići u neku pametnu zemlju i videti kako to pametni ljudi rešavaju, ne vredi vam da smišljate ideje kada su konstantno loše i ne daju rezultate

Влаја

17.05.2019. 13:24

@Meda - Кад онај ко боље зна па хоће да Србина у нечему поучи, добије одговор.....Ма шта ти мени? Ко си ти бре да мени солиш памет? Чисти се одавде што пре....да ти ја мајку ј.....м. Тако то иде, а то није за нас него ко под Милошендом...батинама и то пред свима. Понизи Србина, то је за њега најгора казна којом га можеш у централни нервни да погодиш. Новчане казне су за оне који воле и живе за лову. Срби је воле због лумпераја али им није смисао живота.

groK

17.05.2019. 10:15

@Grof - I da jeste i da nije činjenica je da većinu takvih prekršaja prave vozači mahom skupih vozila ne juga ili punta. Ja sam dok sam radio kao vozač u više prilika morao, naglašavam morao jer mi nije bio omogućen pristup većini objekata, da parkiram ili delom na pešački ili na ulazima u pešačke zone (do sada su to bili parkovi).