U ZGRADU u Ulici Rada Neimara 19 na Lekinom brdu na Voždovcu, bez ikakave građevinske dozvole, počeli su da se useljavaju stanari. Građevinska inspekcija opštine Voždovac, koja je u više navrata zatvarala gradilište, a i donela rešenje o rušenju, nije uspela da zaustavi bahatog investitora. On je dovršio započeto, a prodaja stanova odvija se kao da je sve legalno.

Iako su komšije, kojima je ova građevina zaklonila pogled, više puta prijavljivale da u njihovom komšiluku niče višespratnica bez papira, investitoru niko nije uspeo ili želeo da stane na put. Kako tvrde, inspekcija je u više navrata postavljala traku sa natpisom "zatvoreno gradilište", ali, to bi ih zaustavilo samo dok inspektori ne odu. Nakon toga, oni bi, kako tvrde pojedini stanovnici Lekinog brda, nastavljali po starom. I tako do zgrade sa šest spratova i potkrovljem.

Pročitajte još - Zidine bez papira na Voždovcu

- Komšiji zaklanja svetlost, a nama je smetalo to što se zida bez papira - kaže žitelj Ulice Rada Neimara. - Međutim, znali smo da niko ne može da ga zaustavi. On je sagradio i još jednu zgradu u našoj ulici, a u nju su se već odavno uselili stanari.

Kako su se reporteri "Novosti" uverili na terenu, višespratnica je sređena cakum-pakum, kamioni sa nameštajem bili su parkirani ispred ulaza, a stanari unosili stvari za opremanje enterijera. Međutim, nisu bili raspoloženi za razgovor.

Prema podacima koje smo dobili u Opštini Voždovac, prvo rešenje protiv divlje gradnje doneto je u decembru prošle godine, a poslednje u maju ove.

- Građevinski inspektor obavio je inspekcijski nadzor u Rada Neimara 19, na katastarskoj parceli 1645/3 i tom prilikom utvrdio da se izvode radovi na izgradnji objekta bez građevinske dozvole - objašnjavaju u opštini. - Na osnovu zapisnika od 11. decembra 2017. godine, građevinski inspektor je doneo Rešenje o uklanjanju predmetnog objekta 11. 12. 2017. godine i istog dana zatvorio gradilište. Kako se kontrolnim zapisnikom konstatovalo da investitor nije postupio po Rešenju, Odeljenje za građevinsku inspekciju je donelo Rešenje o izvršenju 7. maja 2018. godine i spisi predmeta su prosleđeni Odseku za sprovođenje izvršenja rešenja ovog odeljenja. Građevinski inspektori su u više navrata ponovo zatvarali gradilište, postavljanjem službenog znaka i trakom "zatvoreno gradilište".

Pročitajte još - Građani gube bitku sa graditeljima bez papira

Bez obzira na "revnost" opštinske inspekcije, ostaje nejasno kako je investitor uopšte uspeo da dovrši građevinu, a potom i da dobije priključke za vodu i struju. Povodom lakovernosti onih koji su kupili stanove u nelegalnoj zgradi, suvišan je svaki komentar.

CENA KVADRATA

PRODAJA stanova na ovoj adresi uveliko je dostupna i u agencijama za nekretnine.

Cena kvadrata nije naznačena, ali prema tvrdnjama komšija, cena je između 1.600 i 1.800 evra.