RADOVI na platou na Slaviji, posle više od godinu dana, u petak bi konačno trebalo da budu gotovi! Radnici će poslove na finesama obavljati danonoćno, a u toku dana biće postavljena bista Dimitrija Tucovića na sredini platoa, koja je sklonjena pre rekonstrukcije. Ovo je, kako su rekli iz gradske uprave, poslednji produžetak koji je dat izvođaču da završi sanaciju platoa i da novih produženja neće biti!

Majstori su u utorak glačali ploče napravljene od polimer-betona, zbog koga su plato ponovo i morali da rade. Drugi su na obodima nanosili beton i radili na završnim dekorativnim finesama. Neimari su i postavljali ogradu oko sadnica i svetlosnu dekoraciju na stepeništu na ulazu na plato iz Ulice kralja Milana. Čupan je i korov u koga je obraslo posađeno rastinje na platou.

- Radnici MBA "Ratko Mitrović", odnosno firme koju su izabrali za podizvođača, radiće 24 sata kako bi plato bio gotov do petka - kaže Luka Petrović, sekretar za investicije. - Oni će srediti i postament na koji bi danas trebalo da bude postavljena bista Dimitrija Tucovića. Ipak, konačan izgled plato će dobiti tek za dvadesetak dana, kada bude bio postavljen sav parkovski mobilijar. Beton mora da "sazri", pa će se tako klupe, zbog bušenja postavljati naknadno.

Pročitajte još - Radnici na Slaviji do kraja avgusta?

Da će sve biti završeno za dva dana potvrđuje i Ilija Đorđević iz kompanije MBA "Ratko Mitrović". Na optužbe zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je kazao da ova firma više neće graditi u Beogradu, odgovara da ne želi da se sa gradskim čelnicima prepucava preko medija.

Postament za spomenik Dimitriju Tucoviću

- U rekordnom roku završili smo rekonstrukciju Ruzveltove, Bulevara oslobođenja i Slavije, a opet smo stavljeni na stub srama - navodi Đorđević. - U odnosu na ceo posao, vrednost radova na platou je 1,5 miliona evra, odnosno samo ovaj polimer beton koji je popucao košta oko 200.000 evra. Grad nam ni dinara do sada nije platio, iako je veći deo posla urađen. A popravka, podsećamo, jeste o našem trošku, što znači da smo u gubitku za tih 200.000.

Niko ne pominje ni kada će prostor ispod platoa biti završen, gde je planirana gradnja info-pulta, javnog toaleta, kioska.

NEĆE GRADITI U PRESTONICI?

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić rekao je nedavno da MBA "Ratko Mitrović" uvek daje najjeftinije ponude i da ta kompanija, ako se on pita, više ništa neće graditi u Beogradu. Kazao je i da je, prema njegovom mišljenju, bankarska garancija odavno trebalo da bude povučena, a ne da se izvođaču nekoliko puta produžava rok za završetak radova na platou. Rekao je i da će ubuduće, osim najniže cene, u obzir uzimati i preporuke za dobro urađen posao.

Ipak, baš to što bankarska garancija nije unovčena, omogućava MBA "Ratko Mitrović" da se i ubuduće javlja na gradske konkurse.