ULICE širom grada trenutno se snimaju specijalnim kamionom, koji utvrđuje stanje i debljinu asfalta, ali i stanje infrastrukture koja se nalazi ispod kolovoza! Kada se ovaj "projekat" završi, znaće se tačno koje od 1.800 ulica kojima saobraća javni gradski prevoz pod hitno moraju da se rekonstruišu.

- U narednom periodu čeka nas veliki posao obnove gradskih ulica - kazao je gradski menadžer Goran Vesić. - U Beogradu postoji oko 1.800 kilometara ulica kojima saobraća gradski prevoz, a građani će uskoro imati priliku da čuju rezultate analize koju upravo radimo. U pitanju je snimanje ulica specijalnim kamionom, koji utvrđuje stanje i debljinu asfalta. To će nam dati odgovor na pitanje koje ulice je potrebno obnoviti prve - naglasio je gradski menadžer.


PROČITAJTE JOŠ:
Izgoreo želeći da spase kuću

Iako blaga, i ova zima ostavlja za sobom rupe na ulicama, pre svega na onim koje su zrele za obnovu. Samo prošle nedelje, ekipe JKP "Beograd puta" popravile su oko 2.500 oštećenja na kolovozu. Vesić je podsetio i da ovo preduzeće održava ulice u deset beogradskih opština. Kako radnici sa teškim mašinama ne bi išli do Sopota ili Lazarevca, za sedam prigradskih opština raspisan je poseban tender. Sada kompanije iz tih delova grada dobijaju posao, što znatno ubrzava proces popravke rupa.


PRIJAVITE GDE POSTOJI PROBLEM!

IZ grada apeluju na građane da preko "Beokoma" ili sajta grada Beograda prijave sva mesta na kojima se nalaze krateri.

Tako će rupe na kolovozima brzo i efikasno biti zakrpljene.