Изгорео желећи да спасе кућу

Горана Новаковић

18. 03. 2018. у 18:13

Драган Ј. настрадао у пожару који је избио у гаражи у Лештанима. Покушао да угаси ватру противпожарним апаратом

Изгорео желећи да спасе кућу

Илустрација

ДРАГАН Ј. (64) погинуо је јуче око 13.30 у пожару који је избио у његовој гаражи у Улици Живка Казанџића у Лештанима. По позиву првих комшија, ватрогасне екипе и Хитна помоћ изашле су на место страшног догађаја, али за несрећног човека ипак није било спаса.

Како смо сазнали, Драган је био у башти иза куће, када је из гараже, у којој се налазила и лимарска радионица, почео да куља дим. Ватра се веома брзо проширила.

- Док смо стигли до радионице, ватра је већ захватила Драганов аутомобил "фијат панду" - прича Стефан П., један од првих комшија трагично настрадалог човека. - Драган је улетео и почео да гаси буктињу противпожарним апаратом.

Према речима нашег саговорника, окупљени комшилук у очају је дозивао Драгана да се врати. Молили су га, али он је био упоран у намери да изгура аутомобил, како ватра не би захватила и кућу, у коју је уложио све што је зарадио радећи у иностранству.

- Викали смо му да бежи из гараже, јер смо знали да унутра има боца које су могле да експлодирају. Утом су дошле и ватрогасне екипе. Нису могли да га пронађу... - препричава видно потресени Стефан П. страшан догађај.

Како каже комшија, сви су се надали да је Драган ушао у кућу кроз гаражу. С том мишљу, ушли су да га траже, али од њега није било ни трага. На крају су га ватрогасци пронашли у каналу у гаражи.

Шта је стравичан пожар изазвало, засада се не зна. Комшије претпостављају да је Драган обављао лимарске послове и да је оставио апарат за варење да се угреје.

ПРИЛАЗ ГАРАЖИ НЕМОГУЋ

КОЛИКО је ситуација јуче у Лештанима била драматична, сведоче и лекари Хитне помоћи, који су, нажалост, могли само да констатују смрт Драгана Ј.

- Када је наша екипа стигла, није могло ни да се приђе гаражи, а ватрогасци су покушавали да угасе пожар. Човек је тада већ био мртав - рекли су из Хитне помоћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације