POČINJE LIGA EVROPE: TSC težak autsajder

Ž. U.

20. 09. 2023. u 15:01

U četvrtak startuje Liga Evrope, drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje

ПОЧИЊЕ ЛИГА ЕВРОПЕ: ТСЦ тежак аутсајдер

FK TSC

Drugo po snazi takmičenje UEFA Liga Evrope ove jeseni biće zanimljivije za praćenje i klađenje, jer će u njemu igrati jedan naš predstavnik – TSC. Vicešampion Srbije iz prošle sezone nije imao sreće na žrebu, pa će mu rivali u grupi biti jaki timovi poput Frajbruga, Vest Hema i Olimpijakosa.

Ekipa iz Bačke Topole nije se proslavila u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Brage, tako da će imati jako težak zadatak u nastojanju da obezbedi makar treću poziciju koja vodi u eliminacione faze Lige konferencije. Put TSC vodi iz Londona, gde će u četvrtak odmeriti snage protiv aktuelnog osvajača Lige konferencija. „Čekićari“ su sjajno započeli sezonu u Premijer ligi, jedan su od pet neporaženih timova.

Ništa lakše neće biti izabranicima Žarka Lazetića ni protiv Frajburga, kojem je malo falilo da se lane u Bundesligi nađe među četiri i izbori plasman u Ligu šampiona. Jasno je da su i Nemci mnogo jači od našeg predstavnika. Poslednji rival u grupi, Olimpijakos, već je imao prilike da se uveri kako je lepo igrati protiv ekipe iz Srbije. Eliminisali su Pirejci Čukarički na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, sa dve lagane pobede. Ipak, sada će imati malo veći izazov. Međutim, kada se sve sabere, nema nikakve sumnje da će TSC u svih šest utakmica pa i na svom stadionu u Topoli, ući kao teški autsajder. Nažalost, realnost je takva da bi svaki bod bio zlata vredan.

FOTO: AP/Tanjug

Ako gledamo timove koji bi mogli da se dočepaju trofeja u Dablinu 22. maja, prednjače Englezi. Motivacija za ekipe sa Ostrva uvek splasne kada ne igraju Ligu šampiona, ali bi blizina mesta gde se igra finale, pa i potencijalna nagrada da pobednik naredne sezone igra LŠ, mogla da ih natera da se više potrude. Liverpul je najjače ime, samim tim i najveći favorit za pehar. Brajton je oduševio svojim izdanjima u Premijer ligi i prvi put u klupskoj istoriji igraće Evropu. Trener Roberto de Zerbi skockao je jak sastav, samo je pitanje da li će izbeći povrede i uspeti da se priviknu da igraju na dva fronta. Naravno, među izazivače za trofej nikako ne sme da se otpiše Žoze Morinjo sa Romom.

Prognoze su nezahvalne jer će se u baražu za osminu finala naći i trećeplasirani timovi iz grupne faze Lige šampiona, što znači da će od eliminacione faze konkurencija biti mnogo jača.

Kvote za pobednika

Liverpul 4,50

Brajton 15,00

Viljareal 17,00

Roma 17,00

Vest Hem 21,00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)