"REDSI" IMAJU KRALJEVSKI KOMPLEKS: Liverpul ne zna za pobedu na šest poslednjih mečeva protiv Reala

G. K.

21. 02. 2023. u 14:47 >> 14:47

U utorak i sredu na programu su druga četiri meča osmine finala Lige šampiona

РЕДСИ ИМАЈУ КРАЉЕВСКИ КОМПЛЕКС: Ливерпул не зна за победу на шест последњих мечева против Реала

FOTO: AP

Neće manjkati dobrog fudbala ni ove sedmice pošto se u utorak i sredu igraju prvi mečevi druga četiri para osmine finala Lige šampiona. Očekuje se da će biti uzbudljivo u svim okršajima, ali se duel između Liverpula i Real Madrida na “Enfildu” izdvaja kao najinteresantniji. Ostale parove čine: Ajntraht – Napoli, Inter – Porto i Lajpcig – Mančester siti.

Utorak 21.00

LIVERPUL – REAL MADRID ( NAŠ TIP: I0-1&II0-3)

Obračun timova koji zajedno imaju 20 evropskih titula! Samo to je dovoljno da natera ceo fudbalski svetu da ne trepćući isprati meč na ostrvu. Po strani se stavlja i trenutna forma, zdravstveni bilten, narušena atmosfera ili neuspešna sezona. Jer, nije u rezultatskom smislu ona zadovoljavajuća ni za jedne ni za druge kada je reč o domaćem prvenstvu. “Redsi” imaju ubedljivo najlošiju godinu pod sedmogodišnjom komandom Jirgena Klopa, pošto su u Premijer ligi daleko od pozicije koja vodi u elitno takmičenje, dok su Madriđani u dvocifrenom zaostatku za vodećom Barselonom i teškim šansama da odbrane krunu. Zato oba tima prioritet stavljaju na Evropu. Domaćina pred ovogodišnji megdan najviše “bode” što im je “kraljevski klub” upisao pet poraza na prethodnih šest mečeva. Od toga čak dva u finalima, što može da predstavlja kompleks za Klopa i njegove izabranike.

AJNTRAHT – NAPOLI ( NAŠ TIP: I0-1&II0-3)

S obzirom na to da Napolitanci žive jednu od najlepših sezona u poslednjih 30 godina, nema sumnje da su izraziti favoriti u sudaru sa prošlogodišnjim osvajačem Lige Evrope. Puleni trenera Lučana Spaletija imaju pozamašnu bodovnu zalihu u Seriji A i zato mogu da pruže maksimum i u Evropi. Nemci nisu u pohvalnoj formi od početka drugog dela sezone i sem razigranog Kolo Muanija, koji se sa Mundijala vratio sa upumpanim vazduhom u plućima, ostatak tima nije trenutno na nivou koji zahteva najviši rang evropskog fudbala.

Sreda 21.00:

LAJPCIG – MANČESTER SITI  (NAŠ TIP: 2)

Prošle sezone su se sastali u grupnoj fazi i svako je uzeo po tri boda u svojoj kući. Ipak, dvomeči u eliminacionoj fazi su nešto sasvim drugo i bez sumnje teren na kojem veće iskustvo imaju “građani”. Siti uz jurnjavu za peharom Lige šampiona koji mu stalno izmiče iz ruku, pride vodi dve velike bitke u domaćim okvirima. Jednu na terenu sa Arsenalom za šampionsku titulu. Drugu, birokratsku sa čelnicima Premijer lige koji ih optužuju za finansijske malverzacije i prete da im oduzmu sve trofeje u periodu od 2009. do 2018. godine. Zato će imati motiv više da ove godine postanu prvaci Evrope i nasmeju se u lice svim svojim samoprozvanim “neprijateljima”.

INTER – PORTO (NAŠ TIP: 2-3)

Devet od deset ispitanika bi za apsolutnog favorita prozvala Inter i svoj novac stavili na njega. Ipak, to nikako nije sigurna stvar. Kakvu sezonu imaju dva tima, Porto sa pravom može da se nada plasmanu među najboljih osam. Portugalski predstavnik ne zna za poraz u 21 uzastopnom meču u svim takmičenjima, a u celom tom zbiru je samo dvaput remizirao. “Neroazuri” su daleko od slične situacije pošto konstantno štucaju. Odavno su se i drugu sezonu zaredom oprostili od skudeta, a promenjiva forma u ligi, kao i ozbiljni problemi sa efikasnošću ih čak stavljaju u podređeni položaj.

“NEROAZURI” BEZ ČETVRTFINALA DVANAEST GODINA

Punih dvanaest godina je prošlo otkad je Inter poslednji put bio među osam najboljih u Ligi šampiona. Velikan iz Milana je deo četvrtfinala bio u sezoni 2010/2011, kada ga je iz takmičenja izbacio kasniji finalista Mančester junajted. U prethodnih pet učešća u eliti, italijanski predstavnik je tek dva puta prolazio grupnu fazu. Lani ga je na ovom stepeniku izbacio Liverpul ukupnim rezultatom 2:1. 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)