NAPOLI FORMU IZ SERIJE A PRENOSI NA LIGU ŠAMPIONA? ''Orlovi'' su prolaz u nokaut fazu obezbedili preokretom u poslednjem kolu!

V.M.

21. 02. 2023. u 14:58 >> 14:58

AJNTRAHT dočekuje lidera italijanskog prvenstva u Frankurtu od 21:00.

НАПОЛИ ФОРМУ ИЗ СЕРИЈЕ А ПРЕНОСИ НА ЛИГУ ШАМПИОНА? Орлови су пролаз у нокаут фазу обезбедили преокретом у последњем колу!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra promenljivo nakon pauze, ali za vikend je savladao Verder sa 2:0 i u dobroj atmosferi dočekuje osminu finala Lige šampiona. Napoli je u odličnoj seriji rezultata, ubedljivo je prvi u Seriji A. Pre par dana je bio bolji od Sasuola rezultatom 0:2 i ima više nego sigurnih plus 15 u odnosu na drugoplasirani Inter.

Ajntraht je zauzeo drugo mesto u jako interesantnoj grupi ''D''. U toj grupi u poslednjem kolu se sve četiri ekipe mogle da prođu dalje, ''Orlovi'' su gubili na gostovanju Sportingu, ali su golovima Kamade i Kolo Muanija preokrenuli i plasirali se u osminu finala. Što se tiče domaćeg prvenstva, Frankfurt je šesti na tabeli sa 38 poena. Glavni igrač ekipe je maločas pomenuti, Randal Kolo Muani. Sjajni Francuz dominira ove sezone, postigao je 15 golova i podelio 13 asistencija u svim takmičenjima, a uz to je i odlično nastupio na Svetskom prvenstu u Kataru.

Napoli je u seriji od pet uzastopnih pobeda, igra fenomenalan fudbal i smeši mu se titula prvaka Italije koju čeka još od doba kada je dres velikana nosio Dijego Armando Maradona. Četa Lućana Spaletija je u grupi ''A'' zauzela prvo mesto sa 15 osvojenih poena. Imala je isto bodova kao i Liverpul, ali je bio bolji u međusobnom duelu. Gost je postigao čak 20 golova u grupnoj fazi, najbolji strelci ekipe u ovom takmičenju su Đovani Simeone i Đakomo Raspadori sa četiri pogotoka, ali omaleni Italijan se muči sa povredama i propustiće večerašnji duel. Ono što je bitno za Spaletija je da će mu na raspogalanju biti možda i najbolji duo Evrope  u ovom trenutku, Osimen-Kvarackelija.

Ova dva tima su poslednji put ukrstila koplja davne 1994. kada je u osmini finala Lige Evrope Ajntraht slavio ukupnim rezultatima 2:0.

Domaćin će biti bez Dina Ebimbe, Rodea i Veniga.

Italijani u Nemačku dolaze bez Đakoma Raspadorija.

Očekujemo jednu jako interesantnu utakmicu pred punim tribinama ''Dojče bank parka'' i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona