REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG FINALA LIGE ŠAMPIONA! Oba tima su pronašla formu u pravom trenutku

V.M.

21. 02. 2023. u 16:16 >> 16:16

LIVERPUL dočekuje Real Madrid u prvoj utakmici osmine finala na ''Enfildu''.

РЕПРИЗА ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА! Оба тима су пронашла форму у правом тренутку

FOTO: AP

Domaćin je ostvario dve uzastopne pobede i u dobrom ritmu dočekuje današnji susret. Real je takođe uhvatio zalet, nakon što je osvojio Svetsko klupsko prvenstvo trijumfovao je na poslednje dve ligaške utakmice. Ovo je repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u kojem je Real slavio sa 1:0 pogotkom Vinisijusa.

Liverpul je zauzeo drugo mesto u grupi ''A''. Imao je isto bodova kao i Napoli, ali lider Serije A je bio bolji u međusobnom duelu, a i imao je jaču gol-razliku. Može se reći da je Liga šampiona omiljeno takmičenje Jirgena Klopa od kada je zaseo na klupu ''redsa''. Pod palicom nemačkog stručnjaka domaćin je igrao čak tri puta u finalu, dva puta je izgubio upravo od Reala, dok je 2019. podigao trofej nakon što je savladao Totenhem u finalu rezultatom 2:0. Liverpul je u poslednja dva kola Premijer lige bio bolji od Evertona i Njukasla, tako da u dobrom ritmu dočekuje ovaj susret.

Sa druge strane, Real je skoro podigao prvi trojef ove sezone kada je u finalu Svetskog klupskog prvenstva trijumfovao protiv Al Hilala, 5:3. ''Kraljevski klub'' je za vikend na neugodnom gostovanju Osasuni slavio sa 0:2. Što se tiče Lige šampiona, gost je zauzeo prvo mesto u grupi ''F'' sa 13 osvojenih bodova. Branilac titule je ovo takmičenje osvajao rekordnih 14 puta, drugi na listi po broju trofeja je Milan koji je Ligu šampiona osvajao ''samo'' sedam puta. Ono što brine navijače Reala je povreda Karima Benzeme koji je propustio meč za vikend, ali očekuje se da večeras bude od prvog minuta na terenu.

Ove ekipe su igrale dva finala Lige šampiona u ovom veku, pored prošlogodišnjeg ukrstili su koplja i 2018. u Kijevu kada je Garet Bejl svojim fantastičnim golovima doneo naslov prvaka Realu.

Klop ne može da računa na Dijaza, Artura i Tijaga Alkantare, upitan je nastup Nunjeza, a Nemca raduje povratak Žote i Firmina u rotaciju.

Gost u Englesku dolazi bez Krosa, Čuamenija i Mendija.

Očekujemo jednu ujednačenu i veoma zanimljivu utakmicu u kojoj verujemo da će oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)