ČETA SRPSKOG STRUČNJAKA JE U NALETU: Pao je trostruki prvak Evrope, sledeći na redu je italijanski velikan

V.M.

21. 02. 2024. u 10:34

U prvoj utakmici četvrtfinala odbojkaške Lige šampiona, Halkbank će ugostiti Lube (16.00).

ЧЕТА СРПСКОГ СТРУЧЊАКА ЈЕ У НАЛЕТУ: Пао је троструки првак Европе, следећи на реду је италијански великан

Foto Profimedia

Ekipa iz Ankare je letos na klupu dovela Slobodana Kovača kojem je stavila odličan tim na raspolaganje u nadi da može da se popne na tron Evrope po prvi put u svojoj istoriji.

Osovinu čete srpskog stručnjaka čine Abdel Aziz i Ngapet koji su sposobni sami da donesu pobedu ako igraju na visokom nivou, a odlične partije pruža i američki dizač Majka Ma.

Imali su malih problema u grupnoj fazi, bili su drugi u grupi ''C'' pa su morali da igraju osminu finala, gde su se sastali sa trostrukim uzastopnim prvakom Evrope Zaksom.

Prvi meč je pripao Poljacima (2:3), ali u Turskoj je Halkbank pokazao da je kvalitetnija ekipa, slavio je sa 3:0 i zasluženo zakazao obračun sa italijanskim velikanom koji će odlučivati o tome ko će na fajnal-for.

Pored Lige šampiona, domaćinu odlično ide i u prvenstvu gde je prvi, dok su u kupu dogurali do polufinala gde čekaju žreb da vide svog protivnika.

Slavili su na devet od svojih poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, tako da se nalaze u odličnom ritmu pred današnji meč.

Sa druge strane, Lube takođe igra veoma dobro i za razliku od svog rivala nije morao da nastupa u osmini finala Lige šampiona jer je zauzeo prvo mesto u grupi ''E'' sa 16 osvojenih poena.

Ipak, gosti imaju određenih zdravstvenih problema pred ovaj meč jer će sigurno biti bez Ivana Zajceva, dok je pod znakom pitanja Bartolomej Šinenjeze koji se povredio za vikend protiv Ćisterne, ali je otputovao sa ekipom u Ankaru, tako da ga možda vidimo na terenu.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Lube je trenutno treći u Superligi Italije sa skorom 14-6 (37 osvojenih poena).

Današnji rivali su se i prošle godine sastali u četvrtfinalu Lige šampiona, tada su oba tima slavila sa po 3:1 na svojim terenima, a dalje je prošao Halkbank pobedivši zlatni set rezultatom 15:12.

Očekujemo zanimljiv meč i verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +181,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)