ĐOKOVIĆ NADOMAK SEDMOG TROFEJA U PARIZU: Poslednja prepreka je razigrani Dimitrov

V.M.

05. 11. 2023. u 09:59

NAJBOLjI teniser svih vremena će danas od 15 časova pokušati da osvoji masters u Parizu po sedmi put u karijeri kada ukrsti koplja sa Grigorom Dimitrovom.

ЂОКОВИЋ НАДОМАК СЕДМОГ ТРОФЕЈА У ПАРИЗУ: Последња препрека је разиграни Димитров

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je manje više rutinski odrađivao posao u uvodnih par mečeva, Novak je u polufinalu morao dobrano da se namuči protiv Rubljova.

Rus je osvojio prvi set sa 7:5 i preuzeo je inicijativu u meču, ipak Đoković je pokazao klasu u nastavku meča. Uzvratio je u taj brejku drugog seta, a zatim je sa brejkom u 12. gemu trećeg seta prelomio meč u svoju korist (5:7, 7:6 (3), 7:5).

Svetski broj jedan će danas imati priliku da po sedmi put osvoji masters u Parizu, a do sada je to radio 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 i 2021. godine.

Srpski teniser ima još jednu veoma uspešnu sezonu, osvojio je tri grend slema, a eventualna titula bi mu bila šesta ove godine.

Sa druge strane terena biće Grigor Dimitrov koji je znatno podigao formu u završnici 2023. Prvo je dogurao do polufinala Šangaja gde ga je savladao Rubljov, ali sada je otišao stepenik više i imaće priliku da se bori za trofej.

Griša igra sjajno u Parizu i u dosadašnjem toku turnira je redom bio bolji od Musetija, Medvedeva, Bublika, Hurkača i Cicipasa, a zanimljivo je da je samo Kazahstanca savladao sa 2:0, sve ostale 2:1.

Što se tiče međusobnih duela, Novak je velikoj prednosti i ima skor 9-1 protiv 17. tenisera sveta.

Očekujemo da Đoković ponovo pokori Pariz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Đoković - Dimitrov 1-1 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori