RUD NE GUBI U FINALIMA KADA JE PRVI NOSILAC: Može li mu Rubljov prekinuti idealan skor?

V.M.

23. 07. 2023. u 09:52

U finalu turnira u Baštadu gledaćemo obračun Ruda i Rubljova.

РУД НЕ ГУБИ У ФИНАЛИМА КАДА ЈЕ ПРВИ НОСИЛАЦ: Може ли му Рубљов прекинути идеалан скор?

Tanjug/AP

Kasper Ruud se etiketirao kao dominantna sila na šljaci poslednjih godina. Norvežanin se loše proveo na Vimbldonu u kojem je ispao od Broudija u drugom kolu. Odlučio je da se odmah vrati na svoju omiljenu podlogu i ta odluka se izuzetno dobro isplatila u Baštadu. Dominanto je nastupio u dosadašnjem toku turnira pobedivši Aleksandra Ševčenka, Sebastijana Ofnera i Lorenca Musetija bez izguljbljenog seta.

Zaista, Norvežanin dominira na skoro svakom ATP 250 takmičenju na šljaci na kojem učestvuje. Tokom godina, postigao je izuzetan uspeh, obezbedivši četiri ATP 250 titule na šljaci 2021. godine, a jedna od njih upravo je bila u Baštadu. U veoma uspešnoj sezoni 2022. svom imenu je dodao još tri ATP 250 titule na pomenutoj podlozi. Ove godine je nastavio svoj pobednički put osvajanjem još jedne ATP 250 titule u Estorilu.

Nekadašnji svetski broj dva može se pohvaliti pozitivnim rekordom od deset pobeda i sedam poraza u prvenstvenim mečevima na turnirima. Međutim, ovaj rekord postaje još impresivniji kada je postavljen za prvog nosioca u glavnom žrebu, jer se popravlja na besprekornih 5-0.

Andrej Rubljov je obezbedio svoje mesto u nedeljnom finalu pošto je pobedio branioca titule Franciska Cerundola. Vredi napomenuti da je Cerundolo bio taj koji je okončao kampanju odbrane titule Kaspera Ruuda u Baštadu prošle godine. Rubljov je ove godine pokazao svoju sposobnost da trijumfuje u tesnim mečevima, a to je ponovo pokazao protiv Argentinca (7-6, 6-7, 6-3).

Kao što je dosledno činio poslednjih godina, svetski broj sedam se ponovo našao u nekoliko mečeva borbi za trofej u 2023. Jedino značajno dostignuće ove godine je okončanje njegove suše bez titule na masters turnirima kada je u finalu Monte Karla bio bolji od Runea.

Verujemo da će Norvežanin nastaviti sa svojim impresivnim igrama na šljaci i doći do novog trofeja u karijeri.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Rud - Rubolj 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar