DUŠKO IVANOVIĆ JE SLOŽIO KOCKICE: "Crveno-beli" ruše još jedan "veliki projekat"?

M.M.

02. 12. 2022. u 09:23

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u jedanaestom kolu najelitnijeg evropskog takmičenja ugostiti Virtus iz Bolonje. Utakmica će se igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 18 časova.

ДУШКО ИВАНОВИЋ ЈЕ СЛОЖИО КОЦКИЦЕ: Црвено-бели руше још један велики пројекат?

FOTO: M. Vukadinović

Duško Ivanović je složio kockice i njegova ekipa sada na terenu deluje zaista impresivno.

Crveno-beli su vezali pet pobeda u svim takmičenjima i više na važe za jedan od onih timova koje mnogi priželjkuju u Evroligi.

Asvel, Alba i Makabi Tel Aviv su savladani na evrosceni, dok su Cibona i Partizan poraženi u okviru regionalnog prvenstva.

Pre samo četiri dana gledali smo prvi večiti derbi u novoj sezoni i bilo je pitanje kakav će biti odnos snaga.

Neki su favorizovali crno-bele zbog jako zvučnih imena i velikog budžeta, dok su sa druge strane drugi prednost davali Crvenoj zvezdi upravo zbog forme.

U dvorani "Aleksandar Nikolić" smo gledali kvalitetnu košarku gde je nakon 40 minuta igre domaćin slavio rezultatom 90-74.

Sjajne partije pružili su Luka Vildoza i Nemanja Nedović koji su utakmicu završili sa 19, odnosno 17 poena. Ognjen Kuzmić je jedini bio u crveno-belom taboru koji nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Danas na megdan dolazi klub koji već godinama ulaže dosta novca. Sa klupe ih predvodi italijanski stručnjak Serđo Skariolo koji važi za prekaljenog trenera.

Popularni "kinder" ne može da se pohvali dobrom formom, prošle nedelje u duplom kolu su doživeli dva poraza, od grčkog Panatinaikosa, a zatim i od Anadolu Efesa.

Prva udarna igla ove sezone je Gabrijel Lundberg koji je najefikasniji pojedinac sa 12,6 poena u proseku, dok ga prate Semi Odželeje i Džordan Miki sa 10, odnosno 9 pogodaka.

Najbolji asistent je Miloš Teodosić sa 4,3 dodavanja po meču, ali jako bitan podatak je da srpskog internacionalca večeras neće biti na parketu zbog suspenzije.

Naša procena je da će domaći upisati još jednu pobedu i dodatno podići samopouzdanje.

NAŠ TIP: Pobednik meča 1 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)