PORTUGAL IGRA ZA PRVO MESTO U GRUPI: Južna Koreja ide kući ako ne pobedi

M.T.

02. 12. 2022. u 08:48

''Selekao'' već obezbedio osminu finala.

ПОРТУГАЛ ИГРА ЗА ПРВО МЕСТО У ГРУПИ: Јужна Кореја иде кући ако не победи

FOTO: AP/Tanjug

Južna Koreja probaće danas od 16 časova na stadionu u Al Rajanu da savlada Portugal u poslednjem kolu grupe "H" na Svetskom prvenstvu u Kataru, jer je to jedini način da se Korejci nađu u osmini finala.

Posle solidnog starta i remija bez golova protiv Urugvaja, Južna Koreja je u narednom kolu poražena od Gane sa 3:2, iako je uspela da nadoknadi zaostatak od 0:2, ali nisu igrači Paula Benta izdržali do kraja i Gana je stigla do sva tri boda.

Južna Koreja je trenutno treća u grupi sa bodom, koliko ima i poslednjeplasirani Urugvaj sa lošijom gol-razlikom i ''azijskim tigrovima'' je danas protiv Protugala neophodna pobeda i da Urugvaj savlada Ganu kako bi uspeli da stignu do plasmana u osminu finala na Svetskom prvenstvu, prvi put od 2010. i Južne Afrike.

Sa dve pobede protiv Gane i Urugvaja, Portugal je sa šest osvojenih bodova već obezbedio plasman u osminu finala. Protiv Gane je Kristijano Ronaldo postao prvi igrač koji je postizao golove na pet Mundijala, dok je protiv Urugvaja oba gola postigao Bruno Fernandeš.

Ekipi selektora Fernanda Santoša je iz meča protiv Južne Koreje potreban samo bod kako bi sa prve pozicije otišla u osminu finala, prvi put od Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine.

Selektor Južne Koreje Paulo Bento nije mogao na turniru da koristi u prva dva meča povređenog Hi Čen Hvanga, a kako stvari stoje, minimalne su šanse da on zaigra danas protiv Portugala. Osim njega, svi ostali igrači su na raspolaganju Bentu za utakmicu. Portugal je ostao bez Nuna Mendeša u meču protiv Urugvaja i Svetsko prvenstvo je za njega završeno zbog povrede, kao i bez Danila Pereire koji ima frakturu rebara, dok je pod znakom pitanja za meče sa Južnom Korejom Otavio koji je iz istog razloga preskočio i duel protiv Urugvaja. Moguće je da selektor Portugala Fernando Santoš ostavi van tima Kristijana Ronalda kako ne bi ništa rizikovao jer je najveća zvezda ovog tima propustila trening u sredu.

Ovo će biti drugi meč ove dve reprezentacije, a prvi su odigrali pre dve decenije na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji kada je Koreja slavila u meču u okviru grupe i tako ostavila Portugal bez plasmana u osminu finala.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BITI ILI NE BITI ZA STIVENIDŽ: Momci sa brda drže sve u svojim rukama