REALU BEZ JABUSELEA STIŽE INDISPONIRANA ALBA: ''Albatrosi'' su u slobodnom padu

M.T.

17. 11. 2022. u 10:50

NEMAČKI tim je u seriji od četiri poraza.

РЕАЛУ БЕЗ ЈАБУСЕЛЕА СТИЖЕ ИНДИСПОНИРАНА АЛБА: Албатроси су у слободном паду

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Real Madrid nije baš najbolje krenuo sezonu u Evroligi, ali je ''kraljevski klub'' ipak u gornjem delu tabele, a večeras će od 20.45 u ''Vizink centru'' dočekati berlinsku Albu u okviru osmog kola Evrolige.

Španski klub od početka sezone u elitnom takmičenju igrao je po sistemu toplo-hladno, pošto nije uspevao da beleži konstantne rezultate jer je u poslednjih pet kola ostvario tri pobede i dva poraza. Ipak, u prethodna dva kola ''los blankosi'' su uspeli da ostvare dve pobede u nizu i stignu do pozitivnog učinka sa četiri trijumfa u prethodnih sedam kola, što ih trenutno stavlja na petu poziciju u Evroligi.

Veliki problem za Real predstavljaju povrede igrača. Iskusni Rudi Fernandez još uvek nije odigrao ni minut ove sezone u Evroligi zbog povrede šake, dok i Fabijen Kozer ima problema sa povredom. Međutim, pravi problem za Real je povreda Geršona Jabuselea kojem su stradali ligamenti kolena u prošlom kolu kada je Real savladao Efes, ali bi cena mogla da se ispostavi previsokom.

Alba je imala fantastičan start sezone u Evroligi. ''Albatrosi'' su u prva tri kola ostvarili sve tri pobede, a među timovima koje su savladali bio je i Partizan. Činilo se da je trener Izrael Gonzales lepo sve uklopio na startu, ali se situacija brzo preokrenula. Alba je vezala četiri poraza u nizu, a jedino je protiv Valensije Alba bila nadigrana, dok su ostali porazi bili malom razlikom, posebno onaj iz prethodnog kola kada je Bajern slavio 79:77.

Nemački klub poput Reala ima određenih problema što se tiče povreda. Markus Erikson je već neko vreme van tima, a nema ni Jonasa Matišeka koji je polomio šaku. U svakom slučaju Alba mora veoma brzo da prekine crni niz u Evroligi zbog kojeg je pala na 10. poziciju sa skorom od tri pobede i četiri poraza, ali će biti veoma teško da učnak popravi baš u Madridu protiv Reala.

Iako Real ne igra u najboljoj formi za sada u Evroligi, navijače ''los blankosa'' može da umiri tradicija duela protiv Albe. ''Kraljevski klub'' je u poslednjih deset mečeva protiv ''albatrosa'' nepogrešiv pošto je ostvario svih deset pobeda. Nemački klub je poslednji put savladao Real Madrid još u novembru 1999. godine.

Real Madrid jeste veliki favorit, ali mi verujemo da neće zabeležiti veću pobedu od zadatog hendikepa.

NAŠ TIP: H2 +11,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)