AMERIKANKE ŽELE OSVETU! Srbiji fali još jedna pobeda do medalje

Novosti online

12. 10. 2022. u 13:40 >> 13:41

SPEKTAKL u poljskim Gljivicama večeras od 20.30

АМЕРИКАНКЕ ЖЕЛЕ ОСВЕТУ! Србији фали још једна победа до медаље

FOTO: FIVB

Naše najbolje odbojkašice nastavile su sa sjajnim partijama na planetarnom šampionatu koje se održava u Poljskoj i Holandiji.

Poslednja reprezentacija koja je na svojoj koži osetila sjajnu igru Srbije bila je domaća selekcija Poljske.

U meču koji je odigran u krcatoj dvorani u poljskom gradu Gljivice, pred 13.500 vatrenih domaćih navijača, Srbija je slavila sa 3:2.

Naš nacionalni tim je posle gubitka uvodnog dela meča preuzeo kontrolu igre i predvođen fenomenalnom Tijanom Bošković uspeo da nađe način i slomi otpor protivnica koje su prikazale dobru igru, ali ne dovoljnu za polufinale.

Drugi, a posebno treći set pokazao je snagu ekipe koju trenira italijanski stručnjak. I četvrti segment je bio praktično u znaku naših devojaka. Poljska je uspela da zakomplikuje stvari u finišu, tačnije desio se neobjašnjiv pad u igri naše reprezentacije koja je vodila sa 23:19, što su protivnice iskoristile i odvele meč u peti set.

U odlučujućem setu viđena je neverovatna drama. Igralo se poen za poen, Poljakinje su imale i 8:10, 12:13, ali u finišu se razgoropadila Jovana Stevanović koja je najpre osvojila poen za meč loptu, a onda as servisom okončala duel i odvela Srbiju u polufinale.

Korektorka Srbije Tijana Bošković je blistala sa 38 poena i ona je svakako najzaslužnija za pobedu, nju je pratila Brankica Mihajlović sa 15, dok se kod Poljakinja najviše istakla fenomenalna Magdalena Stišjak sa 40 poena, koja je odigrala svoju partiju karijere. 

Večerašnje protivnice naše selekcije su reprezentativke Sjedinjenih Američkih Država koje su aktuelne olimpijske šampionke.

Amerikanke su u jučerašnjoj borbi za polufinale lako izašle na kraj sa Turkinjama. Rezultat je bio 3:0 (25:22, 25:15, 25:20). 

Amerika je za razliku od neporažene Srbije do sada doživela dva poraza na šampionatu i to od naše selekcije i reprezentacije Poljske.

Pre početka šampionata Amerikanke su bile uz reprezentaciju Italije prvi favoriti za zlato, tako da našu reprezentaciju očekuje izuzetno težak meč, iako su naše devojke na ovom šampionatu u prvoj fazi savladale Ameriku maksimalnim rezultatom.

Verujemo da će izabranice selektora Santarelija dati sve od sebe da se plasiraju u finale i tako obezbede još jednu medalju za Srbiju.

NAŠ TIP: SAD - Srbija 2 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju