NBA spektakl na jugoslovenski način!

V.D.

30. 06. 2022. u 11:19 >> 11:28

DERBI petog kola kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine igra se večeras od 20.15

НБА спектакл на југословенски начин!

FOTO: AP/Tanjug

Veliko uzbuđenje nas očekuje večeras u "Stožicama", gde Slovenija dočekuje velikog rivala Hrvatsku.

Slovenija je kvalifikacije otvorila sa dve pobede, protiv današnjeg rivala i Švedske, da bi u poslednja dva kola bila poražena od Finaca. Aktuelni šampion Evrope trenutno zauzima drugu poziciju u kvalifikacionoj grupi "C" sa polovičnim uspehom. 

Sa druge strane, Hrvati su katastrofalno krenuli kvalifikacije i bili su pred eliminacijom, ali su iznenadili u Norčepingu kada su nakon produžetaka slavili protiv domaće Švedske.

Hrvati su i dalje u nezavidnoj situaciji s obzirom na to da imaju samo jednu pobedu, a da ih očekuju mečevi sa dve najjače ekipe iz grupe do kraja ovog kruga kvalifikacija.

Ono što "kockastima" ide na ruku to su pojačanja iz NBA lige i Evrolige. 

Selektor Damir Mulaomerović će računati na sledeće igrače u Ljubljani i u Rijeci gde će dočekati Fince:

Toni Perković, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Lovro Gnjidić, Tomislav Zubčić, Dragan Bender, Mateo Drežnjak, Roko Rogić, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić i Bojan Bogdanović.

Slovenci su favoriti na ovom meču s obzirom na to da se u reprezentaciju vraćaju "magični" Luka Dončić i plej Bruklina Goran Dragić. 

Pored pomenute dve NBA zvezde selektor Sekulić može da rauna i na: Rupnika, Nikolića, Murića, Tobija, Blažiča, Hrovata, Dimeca, Zorana Dragića, Glasa, Macuru i Čebašeka.

U dosadašnjoj istoriji ove dve reprezentacije su se sastale 14 puta. Slovenci su daleko uspešniji sa devet pobeda. Hrvati su slavili pet puta i to jednom posle produžetaka.

NAŠ TIP: H1 -6,5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)