POPUCAĆE GLASNE ŽICE: Prepuni "TD Garden" dočekuje "ratnike"

M.M.

16. 06. 2022. u 11:41 >> 23:35

KOŠARKAŠI Bostona ugostiće Golden Stejt u šestoj utakmici finala najjače lige na svetu.

ПОПУЦАЋЕ ГЛАСНЕ ЖИЦЕ: Препуни ТД Гарден дочекује ратнике

Foto: AP

Seltiksi dele prvo mesto sa Lejkersima po broju osvojenih titula u NBA ligi, sakupili su po 17.

Glavni grad države Masačusets čeka na šampionski prsten još od 2008. godine, kada ih je sa klupe predvodio Dok Rivers, a na terenu magiju stvarali Kevin Garnet, Pol Pirs, Rej Alen i kompanija.

"Zeleni" su te sezone u finalu savladali upravo rivala iz Los Anđelesa.

Ove godine šef stručnog štaba je Ime Udoka, a na terenu su neka nova imena poput Džejsona Tejtuma, Džejlena Brauna i Maruka Smarta.

FOTO: AP/Tanjug

Udokini puleni su regularni deo takmičenja završili kao drugoplasirani, a u plej-ofu su samo nastavili sa dobrim partijama, u prvoj rundi nokaut faze su deklasirali Bruklin Netse (4-0), a zatim u polufinalu i finalu konferencije nakon velike borbe izbacili Milvoki pa zatim i Majami, obe serije su završene rezultatom 4-3.

Sa druge strane imamo tim iz San Franciska koji je, možemo slobodno reći, obeležio jednu košarkašku eru.

Sa klupe ih predvodi čovek koji je i kao igrač pet puta bio šampion lige i bio pobednik takmičenja u šutu za tri poena na ol-star vikendu 1997. godine, reč je o Stivu Keru.

Proslavljeni trener je svoj pobednički mentalitet preneo i na ekipu, njegovi momcu su u poslednjih osam godina čak šest puta igrali veliko finale, a tri puta su podigli trofej (2015, 2017, 2018).

"Ratnici" su u plej-ofu redom izbacivali Denver, Memfis i Dalas, ni u jednom okršaju nisu imali problema, samo su Grizlisi uspeli da im "otkinu" dve pobede.

Foto: AP

Golden Stejt je već u prvom meču finala pretrpeo brejk, međutim, pokazali su šampionski mentalitet i brzo vratili izgubljeno i sada su samo na korak od velikog uspeha, večeras će imati prvu meč loptu (3-2).

U poslednjem meču najviše se istakao Kanađanin Endru Vigins koji je imao dabl-dabl učinak od 26 poena i 13 skokova, pratio ga je Klej Tompson sa 21 pogotkom.

U poraženom taboru najefikasniji je bio tandem Tejtum-Braun koji je kombinovano ubacio 47 koševa.

Večeras će "TD Garden" biti ispunjen do poslednjeg mesta, a navijači će "izgubiti glasne žice" kako bi pogurali svoj tim do majstorice.

Naša procena je da ćemo ipak gledati i sedmu, odlučujuću utakmicu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)