DA LI ĆE PASTI "KRALJ"? Ludnica u Blaugrani

M.M.

15. 06. 2022. u 09:09 >> 11:11

KOŠARKAŠI Barselone ugostiće Real Madrid u drugoj utakmici finala ACB prvenstva.

ДА ЛИ ЋЕ ПАСТИ КРАЉ? Лудница у Блауграни

FOTO: Tanjug/Ap

Šta reći, imali smo možda i neočekivani start, Katalonci su u prvi meč ušli kao favoriti, međutim, nisu se proslavili, "kraljevi" su slavili u Blaugrani rezultatom 75-88.

Od samog starta je bilo jasno da će domaćin biti u problemu, već nakon prvih deset minuta na semaforu je stajalo 17-30, bila je to sjajna sekvenca Madriđana, pogađali su iz svih pozicija a u šutu za tri poena su u tom trenutku bili fantastični (4/5).

Čak i navijači Barselone su nakon prvog kvartala videli da utakmica ide u jednom pravcu, gostujući tim je u nastavku zaigrao još bolje i na petnaestominutnu pauzu otišao sa zalihom od 18 poena.

Foto: Profimedia

Kako je utakmica odmicala, tako je prednost rasla, na kraju treće deonice smo videli maksimalnih +23, u poslednjih deset minuta smo gledali nešto slabiji intenzitet.

Najzaslužniji za pobedu je bio trio Dek-Hanga-Kozer koji je kombinovano ubacio 49 poena, Geršon Jabusele je dodao 11.

U poraženom taboru najviše se istakao Nikolas Laprovitola sa 15 pogodaka, a pratili su ga Nikola Mirotić i Kajl Kjurik sa 13, odnosno 12.

Potencijalni problem bi mogla predstavljati povreda Entonija Rendolfa koji je sredinom druge četvrtine izašao sa parketa i više se nije vraćao.

Pablo Laso se još uvek nije u potpunosti oporavio i nije bio na klupi, međutim, njegov pomoćnik Ćus Mateo je sjajno odradio posao, a kako i ne bi kada "zanat" uči od najboljih, postoje glasine da će se prvi trener Madriđana možda i pojaviti na ovoj utakmici, i to bi svakako bio motiv više za ekipu.

FOTO: M. Vukadinović

Sa druge strane, Šarunas Jasikevičijus će morati nešto da promeni, ove sezone je vezao pet pobeda protiv večitog rivala, a zatim su došla dva poraza, i to u najnezgodnijem trenutku, na Fajnal-foru Evrolige, i sada u finalu.

Eventualni kiks bi Katalonce verovatno koštao i trofeja, klub je imao velika ulaganja prethodnih godina i neuspeh bi možda i "poljuljao" Litvančevu klupu.

U "Blaugrani" je vrela atmosfera, i navijači će davati vetar u leđa svojim ljubimcima, verujemo da će igrači biti maksimalno motivisani da ne odu u Madrid sa deficitom.

Naša procena je da će domaćin ovo rešiti u svoju korist.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)