DRUGA RUNDA: Čeka se Karijev odgovor!

M.M.

05. 06. 2022. u 08:08 >> 22:06

KOŠARKAŠI Golden Stejta ugostiće Boston Seltikse u drugoj utakmici finala NBA lige.

ДРУГА РУНДА: Чека се Каријев одговор!

FOTO: Tanjug/AP

Popularni "ratnici" su u prošli meč ušli kao ekipa koja nije poražena na svom parketu u plej-ofu.

Tokom tri četvrtine je izgledalo da se to neće promeniti, međutim, stvari su se u poslednjih 12 minuta okrenule u velikoj meri, Seltiksi su taj period igre dobili neverovatnim rezultatom 40-16 i tako napravili brejk na samom startu.

Nakon 48 minuta na semaforu je stajalo 108-120, domaći sastav je predvodio Stef Kari koji je postigao 34 poena, dok su Endru Vigins, Klej Tompson i Džordan Pul kombinovano ubacili tek 44.

Foto: Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Taj učinak momaka iz San Franciska nije bio dovoljan da se sruši ovakav protivnik.

U pobedničkom taboru najefikasniji je bio Al Horford koji je ubacio 26 poena, sjajnu podršku je imao u Džejlenu Braunu i Deriku Vajtu koji su ubacili 24, odnosno 21.

Džejson Tejtum se zaustavio na 12, ali može se reći da je preuzeo ulogu plejmejkera i sjajno je to radio, konstantno je razigravao saigrače i na kraju sakupio 13 asistencija.

Al Horford je izjavio da su momci i kada su bili u zaostatku znali da moraju nastaviti, da se ne smeju predati, i na kraju, isplatilo se.

Ključ pobede je bio šut za tri poena gostiju, bili su na čak 51%, ubacili su 21 šut iz 41 pokušaja, od toga u poslednjoj deonici čak devet a samo su tri promašili.

Foto AP

Biće zanimljivo videti odgovor Karija i kompanije, ipak je to preiskusna ekipa da bi tek tako pala psihički nakon jednog poraza u svom domu, sa druge strane Udokini puleni sada pucaju od samopouzdanja i biće ih jako teško zaustaviti, u ovaj meč će ući rasterećeno jer su veliki deo posla već napravili.

Nije isključeno da će se odluka o pobedniku NBA lige donositi u majstorici, ali daleko smo od toga, da vidimo prvo da li će se izabranici Stiva Kera revanširati za poraz od pre tri noći. 

Niko ne želi da sa 0-2 otputuje u "protivničku tvrđavu", a posebno ako je to TD Garden, mesto gde je jako teško napraviti brejk i gde su navijači svojim ljubimcima šesti igrač na terenu.

Naša procena je da će Golden Stejt slaviti i koliko-toliko mirnije otputovati u "zeleni grad".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene