BIVŠI GOLMAN PARTIZANA POMAŽE TADIĆU I FENERU: Pored pobede nad Istanbulsporom, "kanarincima" je za titulu potrebno i čudo u Konji

O. M.

26. 05. 2024. u 08:10

FENERBAHČE se drži svog sna da osvoji titulu u turskoj Superligi, a u nedelju će imati poslednju priliku, kada ugosti Istanbulspor na svom stadionu "Šukru Saradžoglu".

БИВШИ  ГОЛМАН ПАРТИЗАНА ПОМАЖЕ ТАДИЋУ И ФЕНЕРУ: Поред победе над Истанбулспором, канаринцима је за титулу потребно и чудо у Коњи

FOTO: Profimedia

Ali, na žalost navijača, "žuti kanarinci" ne zavise samo od sebe u ovoj utakmici jer tri boda zaostatka za "interkontinentalnim rivalom" Galatasarajem znači da će im biti potrebno čudo u vidu pobede Konjaspora na svom terenu protiv branioca titule Galatasaraja.

Konju odnevano sa klupe predvodi nekadašnji golamn Partizana i reprezentacije Jugoslavije Fahrudin Omerović koji je preporodio "orlove" od dolaska u klub. Konjaspor je sezonu inače počela pod trenerskom palicom Aleksandra Stanojevića.

"Žuti kanarinci" su produžili nadu da mogu do titule dramatičnom pobedom nad Galatasarajem prošlog vikenda, ali njihova sudbina i dalje delom zavisi od drugih rezultata. Fenerbahče je obezbedio da će trka za titulu ići na kraj teškom pobedom od 1-0 nad liderom lige Galatasarajem na Rams Parku prošlog vikenda.

Susret je bio napet, sa 11 žutih i crvenim kartonom. Zanimljivo, uprkos tome što su obe strane upisale po 11 pokušaja, samo je jedan udarac došao do mreže – pogodak Čalara Sojundžua u 71. minutu koji je obezbedio ovu dramatičnu završnicu sezone.

Ekipa Ismaila Kartala sada ima tri boda zaostatka za liderima i mogu da postanu šampioni samo ako pobede, a Galatasaraj izgubi.

Fenerbahče u na ruku u ovom meču ide istorijska dominacija nad današnjim protivnikom, pošto nije izgubio od Istanbulspora ni u jednom takmičenju od 2003. godine. Pored toga, mogu se pohvaliti drugim najboljim rezultatom kod kuće u ligi ove sezone, što bi trebalo dodatno da ojača njihovo samopouzdanje.

Sezona košmara Istanbulspora u Superligi završava se u nedelju. Njihov poslednji meč u Superligi protiv Fenerbahčea označava kraj turbulentne sezone poremećene promenama trenera, oduzimanjem bodova, pa čak i prekidom utakmice zbog kontroverzne sudijske odluke.

"Bikovi" su izgubili poslednjih pet mečeva, uključujući i poraz od Sivaspora sa 3:1 u poskednjem kolu. Ekipa Osmana Zekija Korkmaza završiće na dnu tabele, sasvim zasluženo, pošto je primila najviše golova i zabeležila najviše poraza u diviziji.

Uprkos užasnoj sezoni, Istanbulspor će nastojati da spase deo ponosa. Međutim, njihova poslednja pobeda u gostima kod Fenerbahčea stigla je još 2003. godine.

PAralelno sa trkom za titulu između Fenera i Galate, vodi se i ona za najboljeg strelca Lige između Galatinog Maura Ikardija i Fenerovog Edina Džeka. Trenutno Italijan ima tri gola više na kontu od "bosanskog dijamanta". S druge strane, u trci za najboljeg asistenta lige su kapiten Srbije i Džekov saigrač Dušan Tadić s jedne, odnosno Dris Martens iz Galatasaraja s druge strane. Belgijanac ima dva uspešna dodavanja više.

NAŠ TIP: 2+I&2+II (kvota 2,15)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)