KROS I NAĆO U CENTRU PAŽNJE: Betis generalna proba Reala za Borusiju

O. M.

25. 05. 2024. u 10:10

SVE je poznato u španskoj La ligi, pa i sudbina Real Madirda koji je vratio šampionsku titulu na "Santjago Bernabeu, kao i Betisa, koji će od jeseni braniti boje španskog fudbala u Ligi konferencija. ove dve ekipe igraće večras od 21 čas za prestiž.

КРОС И НАЋО У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Бетис генерална проба Реала за Борусију

Federico Titone / AFP / Profimedia

"Kraljevičima" će ova utakmica dobro doći kao generalna proba pred krunu sezone - finale Lige šampiona u kome će se sastati sa Borusijom iz Dortmunda. Možda će pomoći i nekadašnjem fudbaleru Borusije Džudu Belingamu da se vrati na čelo liste strelaca i osvoji "Pičiči trofej" za najboljeg strelca la lige.

Ali, neće sjajni Englez biti u centru pažnje večeras. Svetla pozornice na "Santjago Bernabeuu" biće uperena prema jednom Nemcu i jednom Špancu. Toni Kros objavio je da će na kraju sezone, posle Eura, okačiti kopačke na klin pa će mu ovo biti poslednja utakmcia na ovom stadionu i verovatno pretposlednja u dresu Real Madrida, ako zaigra u finalu kako se i očekuje. 

Drugi je Načo, koji je takođe najavio odlazak, a on je na ovom mestu od svoje 11. godine. Ako zaigra u finalu Lige šampiona a Real Madrid osvoji veliki ušati pehar, postaće Načo najtrofejniji igrač u istoriji najtrofejnijeg kluba u istoriji. 

Real Madrid je propustio tri gola prednosti i remizirao 4:4 sa Viljarealom u nedelju, ali pošto je titula u La ligi već osvojena, nije napravljena ozbiljna šteta. Sada će se truditi da svoju uspešnu ligašku kampanju završe trijumfalno.

"Blankosi" se takođe bore da prođu celu sezonu bez poraza kod kuće prvi put od 2019/20. i želeće da ostanu u dobroj formi uoči finala Lige šampiona, koje je nas programu početkom sledećeg meseca protiv Borusije Dortmund. Golovi se takođe čine verovatnim s obzirom na to da su izabranici Karla Anćelotija postigli gol najmanje dva puta u svakoj od poslednjih pet utakmica La lige, od kojih su sve pobedili.

Po prvi put od sezone 2020/21. Betis neće igrati u Ligi Evrope nakon što su prošlog vikenda izgubili od Real Sosijedada sa 2:0 - ali im je barem zagarantovano mesto u kvalifikacijama za ligu konferencija i završiće na sedmom mestu bez obzira na to šta se desi poslednjeg dana.

Betis je poslednja ekipa koja je uspela da pobedi Real Madrid u poslednjem kolu La lige. bilo je to poslednjeg dana sezone 2018/19 kada su pobedili sa 2:0 na "Bernabeuu". Strelci su bili Loren Moron i Jese.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 2,22)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)