BOLONJA PROSLAVILA PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA: "Hrtovi" vezali osam gostovanja bez poraza

O. M.

24. 05. 2024. u 11:20

ĐENOVA završava sezonu utakmicom bez rezultatskog značaja sa Bolonjom. Oba nekadašnja velikana italijanskog fudbala (ova dva kluba imaju zajedno 16 šampionskih titula i tri trofeja u Kupu) nadmašila su očekivanja ove sezone.

БОЛОЊА ПРОСЛАВИЛА ПЛАСМАН У ЛИГУ ШАМПИОНА: Хртови везали осам гостовања без пораза

FOTO: Tanjug/AP

Đenova je posle povratka u Seriju A mnogo lakše nego što su svi očekivali obezbedila opstanak i sezonu će završiti na 11. ili na 12. mestu, u zavisnosti od rezultata ove utakmice i susreta Monca - Juventus. Ako pobede, sigurno su 11, a u slučaju remija ili poraza odgovara im da Vlahović, Kostić i družina savladaju Moncu.

Ako se to ostvari, biće ovo najbolji plasman Đenove u prvenstvu posle sezone 2015/16. Te godine Đenova je izgubila obe utakmice od Bolonje, a ove se tako nešto sigurno neće desiti jer je prvi susret "grifona" i "hrtova" završen podelom bodova. 

Đenova je tada povela u 20. minutu golom najboljeg strelca ekipe Alberta Gudmundsona, a Bolonja je do boda stigla tek u petom minutu nadoknade izgubljenog vremena kada je mrežu Jozepa Martineza zatresao rezervista Lorenco de Silvestri.

Zapravo je poslednji poraz od Bolonje - i jedini u devet poslednjih susreta u okviru Serija A - Đenova doživela u poslednjem kolu sezone 2021/22. na svom stadionu, kada je bilo 1:0 za "hrtove". Pogodak je postigao Gambijac Musa Barou koji je prošle jeseni za osam miliona evra iz Bolonje otišao u saudijski El Tavun.

Bolonji će jesenji nastup u Ligi šampiona biti debitantski, ako se ne računa učešće u preliminarnoj rundi Kupa šampiona u sezoni 1964/65. kada je "crveno-plave" eliminisao Anderleht i to bacanjem novčića, što je u to vreme to bio "taj-brejk" u UEFA takmičenjima, tek godinama kasnije uvedeni su "gol u gostima" i izvođenje jedanaesteraca.

Klub je organizovao paradu sa igračima u otvorenom autobusu ulicama Bolonje nakon remija od 3:3 sa Juventusom. Slavlje nije pokvareno činjenicom da je Juventus u poslednjih 15 minuta utakmice stigao od 0:3 do 3:3 jer je i bod bio dovoljan da "hrtovi" matematički obezbede treće mesto.

Možda je taj remi bio neka vrsta sklapanja pakta uoči prelaska sadašnjeg trenera Bolonje Tijaga mote na klupu "stare torinske dame" gde će od jeseni biti šef našim Dušanu Vlahoviću i (ako ostane u klubu) Filipu Kostiću.

Najbolji strelac Đenove i četvrti strelac lige Albert Gudmundson će se možda pridružiti Moti u Juventusu na jesen. On je u porazu od Rome igrao samo poslednjih dvadesetak minuta, ali bi danas protiv Bolonje trebalo da bude u sastavu "grifona".

NAŠ TIP: X2&0-2 (kvota 2.05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!