LACIO JE REDOVNA MUŠTERIJA DUŠANA VLAHOVIĆA: Srbin se nameračio da prekine ''post'' Juvea koji je bez trofeja od 2021. godine

V.M.

23. 04. 2024. u 07:40

U revanš utakmici polufinala Kupa Italije, Juventus će braniti dva gola prednosti na ''Olimpiku'' protiv Lacija (21.00).

ЛАЦИО ЈЕ РЕДОВНА МУШТЕРИЈА ДУШАНА ВЛАХОВИЋА: Србин се намерачио да прекине пост Јувеа који је без трофеја од 2021. године

FOTO: EPA

Na prvom susretu ''stara dama'' je odigrala jedan od boljih mečeva u 2024. godini koja je do sada jako turbulentna za nju, bila je bolji rival većim delom meča, a heroji su bili najbolji igrači ekipe, Vlahović i Kjeza. Mrežu lacijala načeo je italijanski reprezentativac u 50. minutu, dok je nešto kasnije najskuplji igrač u istoriji Juventusa postavio konačnih 2:0.

Zanimljivo je da su se ovi timovi susreli tri dana pre toga kada je Lacio slavio na ''Olimpiku'' sa 1:0 u okviru Serije A, tako da će im ovo biti treći obračun za manje od mesec dana.

Što se tiče domaćina, on u dobrom ritmu dočekuje večerašnji remi. Igrači polako uspevaju da razumeju fudbalsku filozofiju Igora Tudora koji je preuzeo tim krajem marta i nakon poraza od Juvea i Rome uspeli su da upišu dva rutinska ligaška trijumfa.

Prvo su bili bolji od Salernitane sa 4:1, a zatim su pogotkom Luisa Alberta odneli tri boda sa ''Marasija'' protiv Đenove (1:0), tako da se nalaze u seriji dobrih rezultata.

Trenutno su sedmi na tabeli Serije A što im garantuje igranje u Ligi konferencija iduće sezone, ali još jedan način da osiguraju igranje u Evropi i da se ''okite'' srebrom je Kup Italije.

Poslednji put su ga osvojili 2019. godine, a generalno od 2020. godine plavi deo Rima čeka na trofej i motivacije ne bi smelo da manjka lacijalima, kojima večeras samopouzdanje daje činjenica da su vezali dve pobede nad Juveom pred svojim navijačima, mada vredi istaći da su obe bile sa jednim golom razlike (2:1, 1:0), što, ako se ponovi, ne bi bilo dovoljno da se plasiraju u finale.

Sa druge strane, Juventus je u velikom problemu. Uošte ne liči na onu ekipa koja je u prvom delu kampanje konkurisala za titulu i rezultatski je baš razočarao u prolećnom delu sezone.

Pao je na treće mesto tabele Serije A, a da ostale italijanske ekipe svojim učešćima u Evropi nisu obezbedile to da i petoplasirana ekipa igra Ligu šampiona pitanje je da li bi je se dokopali, ali ovako ne bi trebalo da imaju problema sa povratkom u najelitnije fudbalsko takmičenje.

Nakon pomenute pobede nad Lacijom, Juve je savladao Fiorentinu i odigrao razočaravajuće remije sa Torinom (0:0), odnosno Kaljarijem (2:2), protiv kojeg se može reći da je ''izvukao živu glavu'' sa Sardinije jer je gubio sa 0:2 na poluvremenu.

Jedna od retkih svetlih tačaka turbulentne sezone gostiju je srpski reprezentativac Dušan Vlahović. Na 31 utakmici bivši igrač Partizana je postigao 17 golova, uz tri podeljene asistencije i ubedljivo je najbolji igrač ekipe.

To je pokazao protiv Kaljarija kada je pokrenuo svoju ekipu u drugom delu igre maestralnim slobodnim udarcem sa ivice šesnaesterca u 61. minutu, smanjivši na 1:2.

Vlahović je ove sezone postigao tri gola protiv Lacija na isto toliko utakmica i jasno je ko će večeras najviše pretiti domaćinu.

Ako pogledamo samo Kup Italije, tu je Juve pružao svoje najbolje partije i na putu do polufinala je redom bio bolji od Salernitane (6:1) i Frozinonea (4:0).

''Stara dama'' je svoj poslednjih trofej osvojila 2021. godine, tako da ''posti'' već tri sezone, poprilično dosta za klub njegove veličine.

Ono što ide naruku gostima je i zdravstvena situacija, Alegri može da računa na sve svoje bitnije igrače, ali isto ne može reći njegov suparnik Tudor koji ne može da računa na Genduzija, Zakanjija i Provedela, a pod znakom pitanja su Lacari i Imobile.

Verujemo da će je Juve igrati veoma defanzivno, pokušati da zatvori sve prilaze svom golu i očekujemo da bude uspešan u tome.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)