UKOLIKO ŽELI U LIGU ŠAMPIONA BOLONJA MORA DA POBEĐUJE OVAKVE UTAKMICE: '''Renato Dal'Ara'' daje vetar u leđa ''crveno-plavima''!

V.M.

13. 04. 2024. u 12:31

U 32. kolu Serije A fudbaleri Bolonje će ugostiti Moncu (20:45).

УКОЛИКО ЖЕЛИ У ЛИГУ ШАМПИОНА БОЛОЊА МОРА ДА ПОБЕЂУЈЕ ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ: Ренато ДалАра даје ветар у леђа црвено-плавима!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin ima sjajnu sezonu, Tijago Mota je naštelovao ekipu koja igra debelo iznad očekivanja i sedam kola pre kraja nalazi se na četvrtom mestu, nadomak istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Bolonja je do sada sakupila 58 bodova, tri više od petoplasirane Rome koja joj diše za vratom, ali može se reći da ona isto radi i Juveu koji je u najgoroj formi od pomenute tri ekipe i ima četiri poena više od ''crveno-plavih''.

Biće jako zanimljivo ispratiti ovu bitku za plasman u Ligu šampiona, a ono što bi obradovalo sve ove timove je da i peto mesto vodi u najjače evrospko takmičenje, što je vrlo moguće da se desi s ozbirom da je italijanska liga prva po osvojenom koefiicijentu ove sezone.

Iako je u prošlom kolu remizirala sa Frozinoneom, to i nije toliko loš rezultat na gostovanju protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak, ali Bolonja danas mora osvojiti tri boda kako bi održala distancu u odnosu na vučicu.

Veliku pomoć imaće u vidu podrške navijača koja je na ''Renato Dal'Ari'' uvek na visokom nivou i dovoljno je reći da je ovaj stadion posle ''Đuzepe Meace'' najteže gostovanje u Italiji.

Četa Tijaga Mote je sakupila čak 38 bodova na 16 utakmica kod kuće i talentovani stručnjak prižljekuje partiju sličnu onoj kada su prošli put igrali na svom terenu i rutinski savladali Salernitanu sa 3:0.

Naravno, Monca je daleko teži protivnik, ali doživela je dva uzastopna poraza pred ovog gostovanje tako da se ne nalazi baš u dobrom ritmu.

Prvo je bolji od nje bio Torino (0:1), a zatim su ''bjankorosi'' ispustili prednost od 2:1 koju su imali protiv Napolija (2:4).

Monca se nalazi u sredini tabele, a kako se teško može umešati u bitku za neko od mesta koja vode u Evropu, nema baš za šta da se bori sem za čast u završnici sezone.

Na duelu ovih timova krajem septembra viđen je remi bez golova.

Od bitnijih igrača kod domaćina će izostati Salemakers, dok će kod gosta meč propustiti Kaldirola.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave