MAJORKA LOŠ DOMAĆIN NAJBOLJIMA: Barselona i Đirona se nisu dobro proveli na Balearima ove sezone, a ni Real Madrid prošle

O. M.

13. 04. 2024. u 08:50

MAJORKA dočekuje lidera španske La lige madridski Real, u 31. kolu. Utakmica se igra u Palma de Majorci od 18 časova i 30 minuta.

МАЈОРКА ЛОШ ДОМАЋИН НАЈБОЉИМА: Барселона и Ђирона се нису добро провели на Балеарима ове сезоне, а ни Реал Мaдрид прошле

FOTO: Tanjug/AP

Navijači Majorke prerano su se ponadali kada je njihov tim poveo u finalu Kupa Kralja prošlog vikenda proti Atletika kluba Bilbao, ali su na kraju njihovi ljubimci izvukli deblji kraj na lutriji zvanoj penali.

Tako će proći još jedna sezona bez trofeja, ali još je dug put do kraja za ekipu sa Baleara, jer tek predstoji ono najvažnije - završnica borbe za opstanak.

Istina, Majorka nije direktno ugrožena, ima šest bodova više od Kadiza koji je prvi ispod crte (Granada i Almerija su praktično otpisane), ali dva poraza sve to mogu da preokrenu.

"Pirati" su na svom terenu pobedili u tri od poslednja četiri meča La Lige sa razlikom od jednog gola. Pošto su već remizirali sa Barselonom i pobedili Đironu u ovom sezoni, ni fudbaleri Reala ne mogu baš da kažu kko bezbrižno putuju na mediteranski arhipelag.

Uostalom, ni prošle sezone nisu se lepo proveli ovde, Majorka je pobedila sa 1:0, autogolom nesrećnog Naća Fernandeza posle centaršuta Danija Rodrigeza koji je u subotu postao tek drugi igrač u sitoriji Majorke koji je postigao gol u La ligi, Segundi i finalu Kupa kralja. Još nije postigao gol protiv Real Madrida, iako je njegov centaršut praktično rešio pobednika prošlog susreta. 

Sa osam bodova prednosti u odnosu na rivala Barselonu, čini se da je Real Madrid na putu da povrati titulu, ali će morati da vrate fokus na domaću scenu posle epskog remija protiv šampiona Evrope Mančester sitija u prvoj utakmici četvrtfinala. U nepredvidivoj utakmici zabeležena su tri gola u prvih 15 minuta, a to je inače period u kojem nijedna ekipa nije postigla više golova u La ligi od ekipe Karla Anćelotija (osam).

Taj trend bi mogao da se nastavi pošto su "Blankosi" postigli gol u prvih 15 minuta na tri od svoja poslednja četiri ligaška gostovanja i nijednom naravno nisu izgubili. Ovo posebno posle iscrpljujućeg finalnog iskustva Majorkinih igrača od kojih su mnogi bili vidno potreseni posle nesrećnog poraza i pitanje da li su se i u kojoj meri oporavili.

Kako god, Madriđani su tokom cele sezone izgubili samo jednu ligašku utakmicu u gostima, a tri pobede su stigle nakon što su prvi primili gol.

Nemanja Radonjić bio je jedan od dvojice igrača koji su promašili penal u finalu. Drugi je Manu Morlanes i nijedan od njih dvojice neće biti u startnih 11 protiv Reala, ali ne kao vid kazne zbog promašaja nego kao pošteda. Njima je po završetku finala prvi prišao Matija Nastasić da ih uteši, naročito Morlanesa  koji je i 2016. godine promašio odlučujući penal u finalu juniorskog EP protiv Portugala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?