EFEKAT DUŠANA VLAHOVIĆA: Sjani srpski centarfor vratio Juve na pobedničku stazu, a sada se nameračio da zatrese mrežu svog bivšeg kluba

V.M.

07. 04. 2024. u 07:45

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa Serije A odigraće stari rivali, Juventus i Fiorentina koji se sastaju na ''Alijanc stadionu'' u Torinu od 20:45.

ЕФЕКАТ ДУШАНА ВЛАХОВИЋА: Сјани српски центарфор вратио Јуве на победничку стазу, а сада се намерачио да затресе мрежу свог бившег клуба

Foto: Profimedia

Povratak Dušana Vlahovića na teren označio je kraj krize rezultata Juventusa. Nakon odrađene suspenzije zbog crvenog kartona protiv Đenove, Srbin je zaigrao protiv Lacija u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije i ponovo pokazao zašto je među najboljim fudbalerima na Apeninima.

Odigrao je sjajnu partiju, postigao maestralan pogodaka i tako vodio ''staru damu'' do trijumfa od 2:0 protiv tima koji ju je savladao samo par dana pre toga kada Alegri na raspolaganju nije imao Vlahovića (0:1).

Jasno je da srpski centarfor ima enorman uticaj na igru domaćina kojem će trebati da nastavi sa igrama kao što je prikazao protiv Lacija jer se u završnice sezone bori za plasman u Ligu šampiona.

Juve je trenutno treći na tabeli i ima četiri boda prednosti uz odigran meč više od petoplasirane Rome, ali njegova forma nalaže da će voditi veliku borbu za plasman u najjače evrospko takmičenje.

Na poslednjih devet prvenstvenih utakmica ostvario je samo jednu pobedu i dugo nije izgledao ovako loše na terenu. Deluje kao da su igrači potpuno izgubili poverenje u glavnog trenera Alegrija koji bi gotovo sigurno bio smenjen da nema jak ugovor koji bi mu u slučaju otkaza doneo mnogo para što Juventus sebi ne može da priušti zbog loše finansijske situacije u klubu.

Tako da sve što mu preostaje je da se osloni na Dušana Vlahovića, strelca 15 prvenstvenih golova ove sezone, koji će se danas sukobiti sa  reprezentativnim kolegom, Nikolom Milenkovićem koji predvodi odbranu njegovog bivšeg kluba, Fiorentine.

Viola je u prvom delu sezone delovala kao tim koji će takođe boriti za povratak u Ligu šampiona, ali sada je evidentno da od toga nema ništa i veliki uspeh za ovu ekipu bi bio sam plasman u Evropu jer zauzima deseto mesto na tabeli uoči večerašnjeg duela.

Slaba forma je takođe problem ove ekipe koja je na poslednjih pet ligaških mečeva ostvarila samo jednu pobedu i pored nje odigrala tri remija uz prošlonedeljni poraz od Milana (1:2).

Ono što može spasiti sezonu ekipe iz Firence jeste Liga konferencija u kojoj pružaju odlične partije. Dogurali su do četvrtfinala i može se reći da su imali dosta sreće na žrebu, jer će igrati protiv Viktorije iz Plzenja, a u eventualnom polufinalu bi se sastali sa dobitnikom dvomeča PAOK - Briž, tako da postoji velika verovatnoća da u najmanju ruku ponovi uspeh iz prošle sezone kada ju je u finalu savladao Vest hem (1:2).

Ipak, navijači ovog kluba visoko kotiraju rivalstvo sa Juventusom, tako da je sigurno da će Vinčenco Italijana izvesti najjači mogući sastav večeras na ''Alijanc stadion''.

Italijanski stručnjak će imati čitav roster na raspolaganju, dok će kod domaćina meč tradicionalno propustiti suspendovani Pogba i Fađoli kojima će se pridružiti povređeni Arkadijuš Milik.

Što se tiče skorijeg istorijata međusobnih duela u prednosti je Juve koji je slavio tri puta na poslednjih pet duela uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je slavio pogotkom Fađolija na ''Artemio Frankiju'' (1:0).

Povratak Dušana Vlahovića na teren je imao pozitivan uticaj na ekipu i očekujemo da nošeni dobrom atmosferom napravljenom posle pobede nad Laciom Juve pred svojim navijačima dođe do vredna tri boda u borbi za Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?