"VELIKI" NANJUŠILI ĐIRONINU KRV: Bliži li se bajka konačnom kraju? Titula je ostala san, ali borba za Ligu šampiona se tek rasplamsava

O. M.

31. 03. 2024. u 08:05

U okviru 29. kola španske La lige fudbaleri Đirone će ugostiti ekipu Betisa. Utakmica se igra na ''Montiliviju'' sa početkom u 16 časova i 15 minuta.

ВЕЛИКИ НАЊУШИЛИ ЂИРОНИНУ КРВ: Ближи ли се бајка коначном крају? Титула је остала сан, али борба за Лигу шампиона се тек распламсава

Foto: EPA-EFE/Salvador Sas

Đirona se nalazi u evidentnom padu forme u poslednje vreme (šest bodova iz poslednjih šest utakmica). Snovi o šampionskoj tituli, koje su sa "bjankivermelsima" sanjali svi neutralni ljubitelji fudbala na svetu, konačno su ugašeni, jer je Đironu pretekla i "velika katalonska sestra" Barselona a vodeći Real Madrid beži već deset bodova.

Ekipa Migela Sančeza izgubila je samo jednom u prva 23 kola, a onda sakupila četiri poraza u narednih šest rundi pa sada imaj udva boda manje od Barselone koja je sada najveći rival Real Madridu, ali je teško očekivati da će titula ostati u Kataloniji.

Ipak, Đirona ne sme da odustane od borbe za ostanak u prve četiri ekipe, mada će Španska La liga možda dobiti i petu vizu za Ligu šampiona ove sezone. Atletik bilbao i Atletiko Madrid smanjuju zaostatak, a šestoplasirani Real Sosijedad će takođe čekati i najmanju priliku pokušati da iskoristi kako bi se i oni na mala vrata uvukli u ligu šampiona.

Đironin gubitak forme poklopio se sa padom potencije u napadu, pošto nisu uspeli da postignu gol u tri od poslednjih šest ligaških utakmica. Toliko puta su imali utakmicu bez postignutog gola u 31 ligaškom meču zajedno tokom dve sezone.

Betis je na tabeli pozicioniran odmah ispod pominjanog Real sosijedada, ali su tri uzastopna poraza umnogome umanjili šanse seviljske ekipe da se domognu "evro-zone". Možda i najviše nade ulažu u statistiku međusobnih susreta, gde Đirona još nije okusila slast pobede (dva remija i pet poraza). 

Ako bi Betis izgubio bio bi to prvi put da su izgubili četiri uzastopna meča u elitnom razredu od šest uzastopnih poraza između marta i maja 2014. Andalužani i dalje imaju jednu od najboljih odbrana u La ligi, sa 33 primljena gola, uprkos tome što su primili više od petine tih golova u poslednja tri meča.

Gostovanja nisu bila jača strana Betisa ove sezone, sa samo dve pobede u poslednjih 13, ali opet dolazimo do skora protiv Đirone, koji je na "Montiliviju" stoodsto u korist "zeleno-belih" i ovo je jedni protivnik s kojim Betis ima savršen skor na gostovanjima u prve tri utakmice.

Đirona će se najviše uzdati u Artema Dovbika koji bi mogao da nastavi na krilima uspeha sa reprezentacijom Ukrajine. A kada on postigne gol, Đirona obično pobedi, to se desilo u osam od poslednjih devet slučajeva kada je Ukrajinac pogađao protivničke mreže. Jedini izuzetak je bila utakmica protiv današnjeg rivala koja je završena remijem iako je Đirona povela.

U samo dva od poslednjih deset mečeva Đirone u La ligi oba tima su postigli gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: NG (kvota 2,16)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)