RENDŽERS POPRAVIO EFIKASNOST: "Orlovi" igraju ispod svog renomea

O. M.

14. 03. 2024. u 09:50

RENDžERS dočekuje Benfiku na svom "Ajbroksu" u revanšu osmine finala Lige Evrope. Prvi meč u Lisabonu završen je nerešenim rezultatom 2-2.

РЕНЏЕРС ПОПРАВИО ЕФИКАСНОСТ: Орлови играју испод свог реномеа

Profimedia

Rendžers je obezbedio prvo mesto u Grupi C Lige Evrope sa 11 osvojenih bodova iz šest odigranih kola, u konkurenciji sa Spartom iz Praga, Betisom i Arisom, pa im plej-of nije bio potreban kao protivniku u osmini finala Benfiki.

Ekipa Filipa Klementa od početka godine je doživela samo jedan poraz i to od Madervela kod kuće u 29. kolu škotskog Premijeršipa. Posle toga odigrali su meč u Lisabonu, a zatim pobedili Hibse sa 2:0 u gostima u okviru Škotskog kupa.

Rendžers drži vodeću poziciju u domaćem šampionatu sa 70 osvojenih bodova, što je dva boda više od drugoplasiranog Seltika. Treba reći i da je Rendžers u poslednje vreme bio izuzetno efikasan, sa najmanje dva gola u devet od prethodnih deset mečeva u svim takmičenjima.

S druge strane, Benfika je obezbedila plasman u osminu finala Lige Evrope pobedivši Tuluz ukupnim rezultatom 2:1 u plej-ofu, ali njihova forma u poslednje vreme je ispod renomea.

Tim Rodžera Šmita izgubio je od Sportinga sa 2:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Portugala, a zatim je pretrpeo ponižavajući poraz od Porta sa 5:0 u ligi. U prošlom kolu su povratili samopouzdanje rutinskom pobedom od 3:1 na svom Luzu protiv Estorila, golovima Orkuna Kokdžua, Markosa Leonarda i Tijaga Guveija.

S obzirom na to da je Benfika u prethodna dva gostovanja teško pronalazila put do protivničke mreže, napad portugalskog tima moraće da bude na visini zadatka u Glazgovu ako želi da izbori plasman u četvrtfinale Liga Evrope.

U prvom meču protiv Rendžersa, Benfika je pokazala ranjivost, bila je prinuđena da juri gol zaostatka tokom celog meča. Na kraju su uspeli da izjednače autogolom Konora Goldsona i tako zadržali epitet tima koji tek treba da izgubi na svom terenu u ovom takmičenju.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu