PORAZ NIJE OPCIJA NI ZA JEDNE NI ZA DRUGE: Blekburn pada sve niže, povratnik na klupu preporodio Milvol

O. M.

05. 03. 2024. u 11:26

DERBI začelja igra se u 36. kolu Čempionšipa na stadionu Ivud park u Blekbernu gde domaći Roversi dočekuju ekipu Milvola od 20 časova i 45 minuta.

ПОРАЗ НИЈЕ ОПЦИЈА НИ ЗА ЈЕДНЕ НИ ЗА ДРУГЕ: Блекбурн пада све ниже, повратник на клупу препородио Милвол

Foto: Profimedia

Ove dve ekipe imaju po 39 bodova, samo jedan više od Stouka koji je prvi ispod crte i ni jedni ni drugi ne bi smeli da izgube.

Blekbern je nedavno promenio trenera, pošto uprava nije bila zadovoljna učinkom legendarnog Danca Jon-Dal Tomasona, ali njegov naslednik na klupi ekipe iz Lankašira, Džon Justas, pokazao se kao još gore rešenje.

Justas je sezonu počeo kao menadžer Birmingema na čijoj klupi je u prvih pet kola ostvario učinak od tri pobede i dva remija, ali je iz neobjašnjivih razloga dobio otkaz da bi klub u sunovrat odveo Vejn Runi. Justas je devetog februara preuzeo Blekbern i pobedio Stouk na debiju, ali je zatim vezao šest utakmica bez pobede, po tri remija i poraza.

S druge strane, Milvol je 21. februara angažovao Nila Harisa koji ih je 2017. godine preko plej-ofa uveo u Čempionšip. On je njihov četvrti menadžer ove sezone, posle Garija Roveta, Adama Bareta i Džoa Edvardsa.

Za razliku od uprave Blekberna, čini se da je Milvolova povukla pravi potez jer je Haris doneo šest bodova u prve dve utakmice na klupi "lavova". Debitovao je pobedom u Sautemptonu od 2:1 nad ekipom koja se bori za promociju, a u sledećem kolu kod kuće je savladan Votford sa 1:0.

Milvol će pokušati da ostvari prvu pobedu u međusobnim susretima posle sedam utakmica, pet poraza i dva remija.

Forma je na strani Milvola, ali Blekbern ima svoje adute u vidu domaćeg terena i najboljeg strelca lige Samija Smodiča.

NAŠ TIP: X (kvota 3,35)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!