GRADSKI RIVALI ZA DUPLU KRUNU: Sporting dočekuje Benfiku u prvoj utakmici polufinala Kupa Portugala

O. M.

29. 02. 2024. u 13:05

PRAVA fudbalska poslastica u polufinalu portugalskog Kupa! Sastaju se gradski rivali Sporting i Benfika, a utakmica na stadionu "Žose Alvalade" u Lisabonu počinje u 21 čas i 45 minuta.

ГРАДСКИ РИВАЛИ ЗА ДУПЛУ КРУНУ: Спортинг дочекује Бенфику у првој утакмици полуфинала Купа Португала

Profimedia

Sporing je u seriji neporaženosti koja traje od 23. januara kada su ispali u polufinalu Liga kupa protiv Brage. Posle pet uzastopnih pobeda "lavovi" su vezali dva remija. Prvo su odigrali 1:1 sa Jang bojsima u baražu za osminu finala Lige Evrope, što im je bilo dovoljno za prolaz jer su u Bazelu pobedili sa 3:1, a zatim su odigrali 3:3 na gostovanju Rio Aveu.

Taj remi koštao ih je gubitka prvog mesta na tabeli pošto sada Benfika ima dva boda više, ali mora se istaći i da "orlovi" imaju utakmicu više.

Revanš je na programu tek u aprilu, a izabranici Rubena Amorima pokušaće do tada da izbore što povoljniji rezultat. Pobeda bi bila idealna, ali nju Sporting nema u gradskom derbiju već četiri utakmice, poslednji put pobedili su pre dve godine, a dobra vest za navijače zeleno-belih koji vole statistiku je da je ta pobeda došla u kup-takmičenju, doduše u finalu Liga kupa.

Pobednik ovog dvoboja imaće priliku da osvoji "duplu krunu", podvig koji Benfika čeka od 2017. godine, a Sporting od 2002. godine.

Ako se ne računa poraz na penale od Estorila u Liga kupu, Benfika je u seriji od 22 utakmice bez izgubljene. 

Benfiku vrlo brzo posle ovog meča očekuje novi derbi - prvenstveni protiv Porta, pa treba uzeti u obzir mogućnost da Šmit ostavi nekog od prvotimaca na klupi danas, jer Liga je ipak važnija od Kupa, gde ionako ima revanš za vađenje na "Luzu".

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,78)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu