OPET MARKEC NA TADIĆA: Srpski derbi u osmini finala Kupa Turske

O. M.

07. 02. 2024. u 11:33

LIDER Superlige Fenerbahče gostuje Gazijantepu u najzanimljivijem meču osmine finala turskog Kupa. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na Novom stadionu u Gazijantepu.

ОПЕТ МАРКЕЦ НА ТАДИЋА: Српски дерби у осмини финала Купа Турске

Alex Nicodim / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Gazijantep se minimalnim trijumfom protiv Bodrumspora plasirao u osminu finala Kupa Turske, ali ih sreća nije poslužila u žrebu za ovu rundu takmičenja.

Domaćin se posle 24 kola turske Super lige nalazi u zoni ispadanja, tačnije na 18. mestu, sa dva boda manje od Pendikspora, koji je prvi tim „iznad crte”, tako da je možda ovaj rival i dobrodošao "sokolovima" jer im je prioritet svakako borba za opstanak koju su i prošle godine izbegli samo zahvaljujući odluci Saveza da ne moraju da nastave Ligu posle katastrofalnog zemljotresa u Turskoj.

To znači da bi trener Marijus Šumudica mogao da izvede kombinovani sastav protiv ekipe koja je prejaka i za prvotimce Gazijantepa.

Fenerbahče je u ovu sezonu ušao sa najvećim mogućim ambicijama i još je u konkurenciji za trofeje na tri fronta.

Tim čijom igrom od prošle jeseni dirguje kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dušan Tadić doživela je samo tri poraza u sezoni, sva tri tokom 26 dana novembra. Trabzon je jedini tim u Turskoj koji je skinuo skalp "kanarincima, dok su dva puta gubili i u Ligi konferencija, od Ludogoreca sa 2:0 i od Nordšelanda čak sa 6:1, što je i jedina mrlja u inače fascinantnoj sezoni za ekipu Ismaila Kartala.

Fenerbahče je u prethodnih deset mečeva u svim takmičenjima zabeležio osam trijumfa uz dva remija, od kojih jedan protiv najvećeg rivala u borbi za titulu, ekipe Galatasaraja.

Fenerbahče je pre nešto manje od mesec dana pobedio u prvenstvenom duelu na ovom istom stadionu. Strelac jedinog gola bio je rezervista Kahveči.

Inače, kolonija eks-Ju igrača u Fenerbahču se povećala od pre nekoliko dana pošto se Tadiću, Edinu Džeku i Dominiku Livakoviću pridružio i Rade Krunić koji je došao na pozajmicu iz Milana do kraja sezone.

NAŠ PREDLOG: 2&I1-2 (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)