BILBAO MALO PRIKOČIO U LA LIGI: "Katedrala" je neosvojiva tvrđava za "gusare"

O. M.

02. 02. 2024. u 09:55

NA otvaranju 23. kola La lige Atletik Bilbao dočekuje Majorku u petak od 21 čas na stadionu San Mames.

БИЛБАО МАЛО ПРИКОЧИО У ЛА ЛИГИ: Катедрала је неосвојива тврђава за гусаре

Foto Profimedia

"Lavovi sa San Mamesa" u meč ulaze posle remija sa Kadizom, što znači da već dva kola nisu pobedili, imajući u vidu poraz od Valensije kolo ranije. Ali između ta dva ligaška kiksa izbacili su Barselonu iz Kupa kralja i izborili polufinale sa madridskim Atletikom. Potencijalni protivnik u eventualnom finalu je i Majorka koja će u drugom polufinalu igrati sa Real Sosijedadom.

Prva utakmica polufinala protiv Atletiko Madrida je praktično iza ćoška, zakazana je za 7. februar. Ali Bilbao je i ranijih godina imao uspešne kup-kampanje, tako da puleni Ernesta Valverdea znaju kako se igra na dva fronta. 

Bilbao je trenutno peti u ligi sa 42 boda, pet manje od Barselone i Atletika, ali sa izvesnim izgledima da i sa trenutne pozicije zaigra u Ligi šampiona naredne godine, o čemu će odlučivati konačna lista najboljih liga u ovosezonskom izdanju UEFA liste koeficijenata. S nje će najbolja liga dobiti jedno dodatno mesto, kao i najbolje rangirani tim koji to pravo nije izborio preko nacionalnog šampionata ili pehara u Ligi Evrope.

Iako navijači Atletik Bilbaa ovaj stadion nazivaju "katedrala", on ove sezone više liči na tvrđavu. Bilbao je ovde osvojio 26 od moguća 33 boda, a izgubio je samo u prvom kolu od Real Madrida.

U prošloj sezoni nisu uspeli da pobede Majorku ovde, iako su bili daleko bolji rival. "Gusari" su izborili remi bez golova, a izdržali su baražnu vatru od 23 udarca na gol, uz posed lopte od 67-33 odsto u korist domaćih.

Atletik će ponovo ostati bez Aleksa Berenguera i Iniga Ruiza de Galarete, ali se očekuje da se u tim vrate Oihan Sančeto, Nik Vilijams i Gorka Guružeta. 

Majorka je u seriji od četiri utakmice bez pobede, što i nije neko neprijatno iznenađenje jer je ova ekipa u sezoni 2023/24. ostvarila samo tri pobede. Izabranici Havijera Agirea nalaze se na 15. mestu sa 20 bodova, a od svih timova u ligama petice samo Udineze ima više nerešenih od njih (12-11).

Uprkos učešću u polufinalu Kupa kralja protiv Real Sosijedada, Majorka ne sme da zanemari prvenstvo jer se nalazi samo četiri boda iznad zone ispadanja. U ovaj meč ulaze posle poraza kod kuće od Betisa sa 1:0, čime je prekinut niz od pet utakmica bez izgubljene.

Inače, Majorka je prošlu sezonu završila na devetom mestu i Liga konferencija joj je izmakla za tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024