PALESTINCI VEĆ ISPISALI ISTORIJU: Šampion Azije vezao deset pobeda na kontinentalnom prvenstvu

O. M.

29. 01. 2024. u 10:36

DOMAĆIN Azijskog kupa i branilac šampionske titule Katar sastaće se sa Palestinom u borbi za četvrtfinale.

ПАЛЕСТИНЦИ ВЕЋ ИСПИСАЛИ ИСТОРИЈУ: Шампион Азије везао десет победа на континенталном првенству

FOTO: AP/Tanjug

Katar je bez primljenog gola i sa sve tri pobede prošao grupu A ispred Tadžikistana, Kine i Libije. Šampion je tako stigao do deset uzastopnih pobeda na Azijskom kupu, a pre četiri godine se titule domogao sa samo jednim primljenim golom, u finalu protiv Japana kog je pobedio sa 3:1.

Katar je uoči ovog šampionata promenio selektora. Iskusnog portugalca Karlosa Keiroša zamenio je mladi Španac Bartolomej "Tintin" Markez koji je od dolaska na čelo zalivske reprezentacije ostvario četiri pobede i jedan poraz, u prijateljskoj utakmici protiv Jordana.

S druge strane, Palestina je u svom trećem Azisjkom kupu stigla prvi put do nokaut faze. "Lavovi Hanana" bili su jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe i tako izborili okršaj sa šampionom.

Kad im je bilo najpotrebnije, ostvarili su istorijsku prvu pobedu na turnirima Azijskog kupa, ubedljivo savladavši Hongkong sa 3:0.

Katar je pobedio pet puta, a jedan susret ovih ekipa završen je bez golova. Samo u prva dva okršaja Palestinci su postigli po gol. Oba puta bilo je 2:1 i to oba puta u kvalifikacijama za Mundijal 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

NAŠ PREDLOG: Katar - Palestina 1 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)